Henk van Schuppen
Volledig scherm
PREMIUM
Henk van Schuppen © Carlo ter Ellen DTCT

In deze ongekende crisis verdienen autoriteiten steun van de bevolking

COLUMNNatuurlijk is de verleiding groot om op dit podium enkele kritische kanttekeningen te plaatsen bij de omstreden vergadering van de Almelose gemeenteraad afgelopen maandag. Een kwartier nadat het kabinet op strenge toon alle samenkomsten verbood, dook het Almelose stadsbestuur met twintig man de raadszaal in. Mocht dat wel? Het kwam over als slecht voorbeeld en verwarrend signaal richting de burgers. Er werd zelfs aangifte gedaan.

Een kans voor open doel om vandaag in deze column deze curieuze bijeenkomst van de gemeenteraad nog eens onder de loupe te nemen. Ik doe het niet. Want in deze ongekende crisistijden, waarin het gaat om leven en dood, verdienen de autoriteiten enige clementie. Ze moeten zware en ingrijpende beslissingen nemen in de strijd tegen een onzichtbare, ongrijpbare, meedogenloze vijand. En onder die uitzonderlijke omstandigheden moet er ook nog een land, provincie of stad worden bestuurd. Op onze crisismanagers bij de overheid rust een loodzware verantwoordelijkheid.

 1. Emma (17) gaat wat makkelijker om met camera’s dan Arjen (50)
  PREMIUM
  Column

  Emma (17) gaat wat makkelij­ker om met camera’s dan Arjen (50)

  Toen Cyriel Dessers zondagavond dat beslissende doelpunt tegen Ajax maakte, kon de week al niet meer stuk. Heracles ontwaakte op een mooi moment uit de winterslaap, die hier altijd wat langer duurt dan bij andere clubs. Wéér een thuiszege op Ajax. Almelo bloost nog van trots. Ook dankzij onze andere stadsiconen. Herman Finkers floreert in De beentjes van Sint-Hildegard, Tom Egbers maakt geweldige afleveringen van Andere tijden sport en de opvolgster van Ilse de Lange dient zich aan en komt ook uit Almelo: Emma Boertien. Stuk voor stuk toppers die landelijk de aandacht trekken.
 2. Blog | Na koninklijke visite moet Heracles terug naar de basis

  Blog | Na koninklij­ke visite moet Heracles terug naar de basis

  Na vandaag moet het echt afgelopen zijn. Als het koningspaar rond het middaguur het Polman Stadion heeft verlaten, telt er dit seizoen nog maar een ding bij Heracles: de bikkelharde strijd tussen de lijnen. Weg met alle randzaken, opsmuk, mooidoenerij. De make-up van het nieuwe stadion kan eraf. Het moet weer over het wekelijkse gevecht op het veld gaan in. Terug naar de basis, terug naar de core-business van de club: vechten voor punten.

Blogs