Henk van Schuppen
Volledig scherm
PREMIUM
Henk van Schuppen © Carlo ter Ellen DTCT

In deze ongekende crisis verdienen autoriteiten steun van de bevolking

COLUMNNatuurlijk is de verleiding groot om op dit podium enkele kritische kanttekeningen te plaatsen bij de omstreden vergadering van de Almelose gemeenteraad afgelopen maandag. Een kwartier nadat het kabinet op strenge toon alle samenkomsten verbood, dook het Almelose stadsbestuur met twintig man de raadszaal in. Mocht dat wel? Het kwam over als slecht voorbeeld en verwarrend signaal richting de burgers. Er werd zelfs aangifte gedaan.

 1. Blog | Na koninklijke visite moet Heracles terug naar de basis

  Blog | Na koninklij­ke visite moet Heracles terug naar de basis

  Na vandaag moet het echt afgelopen zijn. Als het koningspaar rond het middaguur het Polman Stadion heeft verlaten, telt er dit seizoen nog maar een ding bij Heracles: de bikkelharde strijd tussen de lijnen. Weg met alle randzaken, opsmuk, mooidoenerij. De make-up van het nieuwe stadion kan eraf. Het moet weer over het wekelijkse gevecht op het veld gaan in. Terug naar de basis, terug naar de core-business van de club: vechten voor punten.
 2. Geen verjaardagssfeer FC Twente in De Grolsch Veste

  Geen verjaar­dags­sfeer FC Twente in De Grolsch Veste

  FC Twente bestaat 50 jaar. Over een paar weken is de club jarig. In de nacht van 13 op 14 april 1965 gaven de aartsrivalen Enschedese Boys en Sportclub Enschede het officiële sein om verder te gaan als FC Twente’65. De club bevindt zich midden in een jubileumjaar. Een halve eeuw FC Twente, het lijkt de ultieme aanleiding voor een groot feest. Maar het moge duidelijk zijn dat er nog geen verjaardagssfeer hangt in De Grolsch Veste.
 3. Blog | Grote Kale Leiders zijn onvervangbaar, weet ook Jan Smit

  Blog | Grote Kale Leiders zijn onvervang­baar, weet ook Jan Smit

  Feyenoord had Jorien van den Herik. Philips en PSV hadden Jan Timmer. De politiek bracht Pim Fortuyn voort. Manchester United, PSV en Oranje hadden Jaap Stam. En Heracles heeft al 18 jaar Jan Smit. De overeenkomst tussen deze persoonlijkheden: ze kunnen worden ingedeeld in de categorie: Grote Kale Leiders. En die heren hebben iets speciaals. Ze zijn markant, dominant, onverslaanbaar, charismatisch, overtuigend en stralen onvervangbaarheid uit.

Blogs