Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Zelfs filmmakers geïnspireerd door gras-soap in De Veste

De drassige mat in De Grolsch Veste heeft zelfs filmmakers geïnspireerd. Deze week cirkelde een drone boven het Enschedese stadion om opnamen te maken van het beschadigde speelveld. Het filmpje, dat op YouTube is geplaatst (en op deze website is te zien), laat nog eens zien hoe beroerd het gras er aan toe is. Het veld lijkt op een desolaat stuk leeggelopen uiterwaarden dat na een periode van overstroming nog gedeeltelijk onder water staat.

Verwarring
De drone riep toch enige verwarring op. Was dit een politiecamera waarmee vanuit de hoogte moest worden vastgesteld dat die plantjes onder die imposante lichtinstallaties niets met hennepteelt te maken hebben? Was hier sprake van een undercover operatie van Peter Bosz die de akker waarop hij zondag met zijn ploeg Vitesse tegen FC Twente speelt nog eens nader wilde inspecteren. Of was het een onschuldige actie van een amateur? Dat laatste dus.

Pottenkijkers
Bij FC Twente vonden ze de ongewenste pottenkijker in het luchtruim niet zo leuk. De club is immers niet trots op de modderpoel, heeft behoefte aan privacy en doet er met de schijnwerpers alles aan om de beschadigde grassprietjes nieuw leven in te blazen. Dat wekte onlangs ook al enige achterdocht in de buurt, die zich afvroeg waar dat wonderbaarlijke lichtschijnsel tegen de Enschedese hemel vandaan kwam. Was het noorderlicht doorgedrongen tot het Twentse zwerk? Het bleken de wonderlijke lichteffecten van de grasbeschijners in de Veste. FC Twente trekt momenteel meer belangstelling met het reanimeren van graszoden dan het tot leven wekken van het zieltogende eerste elftal.

Luchtkasteel
In de kantoren van de Grolsch Veste zijn ze er ook van doordrongen dat er spoedig iets moet gebeuren om de problemen op te lossen. FC Twente kan volgend seizoen onmogelijk verder met drie teams op het hoogste niveau. Het droomplan van Joop Munsterman voor een tweede stadion in Hengelo voor het beloftenteam en de vrouwen is al lang als luchtkasteel de geschiedenis ingegaan. Jong FC Twente speelt noodgedwongen in Emmen. De vrouwen van FC Twente worden dinsdag weer verbannen naar het amateurveld van ATC’65 in Hengelo.

Zeker nu er geen geld is ontkomt FC Twente niet aan impopulaire maatregelen. Ik legde u deze week middels een poll op deze website drie niet al te geliefde keuzes voor. Kunstgras in de Veste? Uitwijken naar het kunstgras van Heracles? Of stoppen met vouwenvoetbal en alle prioriteit weer bij het eerste elftal?

Praten met Heracles
Bijna 1100 online-bezoekers vulden de poll in. Een meerderheid (35 procent) koos voor samenwerking met Heracles. Waarom zouden de wedstrijden van Jong FC Twente niet in het Polman Stadion kunnen worden gespeeld? De al gewortelde samenwerking tussen FC Twente en Heracles in de Voetbalacademie is een logisch draagvlak om deze optie te bekijken. Als het Jong Twente goed bevalt in het vernieuwde Almelose stadion, kunnen de vrouwen van FC Twente daar ook gaan spelen. Die optie prefereert het publiek boven het opheffen van het vrouwenteam (26 procent) en kunstgras in de Grolsch Veste (22 procent).

Het word dus tijd voor een goed gesprek tussen Heracles en FC Twente. Misschien kunnen de noodlijdende buurtgenoten elkaar uit de ellende helpen?

Henk van Schuppen

  1. Blog | Na koninklijke visite moet Heracles terug naar de basis

    Blog | Na koninklij­ke visite moet Heracles terug naar de basis

    Na vandaag moet het echt afgelopen zijn. Als het koningspaar rond het middaguur het Polman Stadion heeft verlaten, telt er dit seizoen nog maar een ding bij Heracles: de bikkelharde strijd tussen de lijnen. Weg met alle randzaken, opsmuk, mooidoenerij. De make-up van het nieuwe stadion kan eraf. Het moet weer over het wekelijkse gevecht op het veld gaan in. Terug naar de basis, terug naar de core-business van de club: vechten voor punten.

Blogs