Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Applaus bij Heracles om loting: 'Tenminste met het vliegtuig'

BILLERBECK. De Europa League-loting tegen het Portugese FC Arouca is vrijdagmiddag bij de selectie van Heracles Almelo letterlijk met applaus ontvangen.

Hoewel op dit moment niemand nog inhoudelijke informatie heeft over de opponent, overheerst blijdschap met de loting. ,,Tenminste met het vliegtuig”, luidde de gedeelde mening in het Almelose kamp.

'Geen slechte ploeg'
Trainer John Stegeman verwacht echter geen gemakkelijke klus tegemoet te gaan. "Als je vijfde wordt in Portugal ben je geen slechte ploeg’’, aldus Stegeman. ,,Op dit moment weet ik verder nog niet veel van Arouca. Ik zag op internet dat ze vijfde zijn geworden en in een klein stationnetje spelen. De komende tijd zal ook voor ons meer duidelijk worden. We gaan informeren en we willen nog een wedstrijd van ze bezoeken.”

Mooi om te debuteren
Ook Thomas Bruns was blij met de loting. Hij informeerde al bij Ola John, met wie hij bevriend is, of het een sterke club is. ,,Geen slechte ploeg, was het antwoord. Het is in ieder geval een mooie loting in een mooi voetballand. Mooi om daartegen te debuteren. Een vriend van me heeft gelijk al geboekt en nu gaan m'n beide ouders ook mee. M'n moeder houdt namelijk niet zo van vreemde bestemmingen.”