Volledig scherm
© ANP

Armenteros op weg naar Heracles

ALMELO - In de zoektocht naar een nieuwe spits is Heracles Almelo opnieuw aanbeland bij een oude bekende. Na Lerin Duarte en Daryl van Mieghem, keert Samuel Armenteros vrijwel zeker terug naar de club waar hij tussen 2009 en 2012 al voor uitkwam. De 26-jarige Cubaanse Zweed is de beoogde vervanger van de naar Wolverhampton Wanderers vertrokken Paul Gladon. Armenteros, voor wie geen transfersom neergeteld hoeft te worden, speelde vorig seizoen voor FK Qarabag. Sindsdien is hij clubloos.

Via Anderlecht, Feyenoord, Willem II en Qarabag terug
Heracles pikte hem in 2009 ook al clubloos op. In de tweeënhalf voorgaande jaren stond hij onder contract bij SC Heerenveen, waar hij nooit de kans kreeg door te breken. Bij Heracles groeide Armenteros vervolgens gestaag uit tot één van de smaakmakers, hetgeen in de winter van 2012 bekroond werd met een transfer. Voor een geringe som van enkele tonnen vertrok hij naar Anderlecht. Bij de Belgische topclub kwam Armenteros slechts tot vijf optredens, waarna hij verhuurd werd aan Feyenoord en Willem II.

Zomer 2014 ook al interesse
In de zomer van 2014 was Heracles voornemens Armenteros te huren, maar was de huursom, doordat de voorbereiding nog maar net begonnen was, te hoog. Destijds huurde de club uiteindelijk Denni Avdic van AZ. Twee jaar later lijkt de hereniging alsnog nabij.