Volledig scherm
Samuel Armenteros in zijn eerste periode bij Heracles. © ProShots

Armenteros terug bij Heracles Almelo

ALMELO - Samuel Armenteros (26) heeft maandag een contract getekend bij Heracles Almelo. Eerder op de dag onderging hij al de medische keuring. Die bracht geen problemen aan het licht. De aanvaller keert terug bij de club waar hij van 2009 tot begin 2013 ook onder contract stond.

Armenteros tekende een contract voor een seizoen met een optie voor nog een jaar.

De 26-jarige Zweedse Cubaan is de opvolger van Paul Gladon, die afgelopen week onverwacht naar Wolverhampton Wanderers verkaste. ,,Na de verkoop van Paul Gladon, wat snel en onverwacht ging, waren we op zoek naar een spits die er direct staat”, vertelt directeur Nico-Jan Hoogma.

,,Na het eerste contact met Wolverhampton Wanderers hebben we meteen contact gelegd met Samuel Armenteros die transfervrij was. We hebben positieve gesprekken gehad en we zijn blij dat we hem snel hebben kunnen vastleggen.”

Loopbaan
Armenteros speelde eerder tussen 2009 en januari 2013 in Almelo, hij speelde er 100 competitieduels waarin hij 26 keer scoorde. In januari 2013 verkaste de Zweeds-Cubaanse aanvaller naar Anderlecht, dat hem verhuurde aan Feyenoord en Willem II. Afgelopen seizoen speelde Armenteros in Azerbeidzjan 23 wedstrijden voor FC Quarabag. De spits was echter nergens zo succesvol als in zijn tijd bij Heracles, waar hij gaat spelen met rugnummer 9.