Volledig scherm
Silvester van der Water was dichtbij de gelijkmaker, vlak voor rust. Ook Dessers had in de tweede helft een enorme kans op de 1-1. © ANP Sport

Armoedig Heracles Almelo verliest nipt in Venlo

VENLO - Heracles Almelo heeft vrijdagavond verzuimd aansluiting te vinden met de subtop van de eredivisie. De ploeg van trainer Frank Wormuth verloor met nipte cijfers bij VVV-Venlo en blijft zo in de grote middenmoot hangen: 1-0.

Al binnen twee minuten noteerde de thuisploeg de eerste kans van de wedstrijd. Oussama Darfalau mocht aanleggen voor een schot, maar schoot naast. Ook John Yeboah was in de openingsfase een plaag voor de Heracles-defensie. Desondanks nog zonder succes.

Schorsing Pröpper

De Almeloërs moesten al vroeg in de wedstrijd meerdere keren aan de noodrem trekken. Dat kwam aanvoerder Robin Pröpper duur te staan. De verdediger kreeg voor zijn eerste overtreding al geel en dat bleek zijn vijfde kaart van het seizoen. Daardoor liep hij een schorsing op en mist hij volgende week de thuiswedstrijd tegen Ajax.

1-0 (en bijna 2-0)

Heracles had het de gehele wedstrijd moeilijk. De 1-0 kwam na twintig minuten dan ook niet als een verrassing. Na een voorzet vanaf links kon Mo Osman in het strafschopgebied de bal twee keer niet goed wegwerken. Dat leidde de 1-0 in. Danny Post haalde uit en schoot raak. Na de aftrap had VVV zelfs meteen de 2-0 op de schoen. Pröpper verloor een duel met Yeboah, waardoor Darfalou aan de bal kwam. Laatstgenoemde schoot, oog-in-oog met Janis Blaswich, keihard op de kruising.

Volledig scherm
Sylvester van der Water kreeg vlak voor rust één van de spaarzame kansen. © ANP Sport

Kan Van der Water

In het vervolg werd Heracles wat dreigender en kreeg Silvester van der Water vijf minuten voor rust dé kans om de gelijkmaker te scoren. De aanvaller schoot echter van dichtbij voorlangs. Aan de andere kant schreeuwde VVV om een strafschop, maar scheidsrechter Ingmar Oostrom wuifde dat terecht weg.

In de tweede helft zette Heracles wat meer druk naar voren. Het leverde kort na de pauze een schot van Osman op, maar veel meer gevaar kwam daar niet uit. Na ruim een uur kwam de grootste kans van de tweede helft van de thuisploeg. Yeboah zette Darfalou vrij voor het doel. Van dichtbij tikt de Algerijn de bal over.

In de slotfase ging het spel op en neer en hadden beide teams kunnen scoren. Dessers was meerdere keren gevaarlijk en bij VVV schreeuwden ze wederom om een strafschop. Eerst vanwege hands van Knoester binnen de zestien. Het VAR-bord ging ook aan, maar arbiter Oostrom zag geen reden om te gaan kijken. Na een vermeende overtreding op Yeboah gaf Oostrom wel een penalty, maar hij werd teruggefloten door de VAR. Hij besloot alsnog geen penalty te geven. Heracles kreeg in blessuretijd via Dessers nog een kans, maar het bleef 1-0.

VVV - Heracles Almelo 1-0 (1-0).

Score: 21. Post 1-0.

VVV: Kirschbaum; Pachonik, Röseler, Kum, R. Janssen; Van Ooijen (78. Janssen), Post, Bruns, Opoku, Darfalou, Yeboah

Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Pröpper (90. Szöke), Knoester, Hardeveld; Kiomourtzoglou, Mauro Junior, Osman; Van der Water (62. Cijntje), Dessers, Burgzorg (62. Bijleveld).

Scheidsrechter: Oostrom.
Geel: Pröpper, Breukers (Heracles Almelo), Janssen (VVV).
Toeschouwers: 5.694.