Volledig scherm
Lennart Czyborra (links) staat in de belangstelling van Atalanta Bergamo, de club van Robin Gosens. © ANP Sport

Atalanta Bergamo zet zinnen op Lennart Czyborra

ALMELO - Lennart Czyborra (20) staat in de belangstelling van Atalanta Bergamo. De Italiaanse nummer 4 wil de speler het liefst nog deze winter van Heracles overnemen, maar heeft zich officieel nog niet bij de Almelose club gemeld.

Bergamo is op zoek naar een tweede linksback achter oud-Heraclied Robin Gosens. In de zoektocht kwam de club opnieuw uit bij Heracles, waar de talentvolle Lennart Czyborra de aandacht trok, zo melden Italiaanse media. Gosens maakte in de zomer van 2017 de overstap naar Bergamo en groeide er uit tot basisspeler. Bergamo staat erom bekend om spelers te halen die elders niet per se op de radar staan en steekt veel energie in de scouting. 

Czyborra speelt sinds de zomer van 2018 voor Heracles nadat hij werd opgepikt bij de jeugd van Schalke 04. Vorig seizoen streed de Duitser om een basisplek met Bart van Hintum, dit seizoen is hij de vaste linksback in het team van Frank Wormuth. „Er wordt via via wel geïnformeerd naar Lennart”, zegt Tim Gilissen, de technisch manager van Heracles. „Maar Atalanta heeft zich nog niet bij ons gemeld.”