Volledig scherm
PREMIUM
Silvester van der Water in actie tegen Asteras Tripolis. © Orange Pictures\Frank Oortwijn

Belofte Silvester van der Water wil het nu laten zien bij Heracles

VRIEZENVEEN - Silvester van der Water (22) maakte gisteravond bijna de 90 minuten vol bij Heracles. Dit moet zíjn seizoen gaan worden.

De gewilde buitenspeler uit Blaricum kwam vorig seizoen over van Almere City. Daar brak hij door en speelde hij met name ijzersterk in de play-offs om promotie naar de eredivisie. In Almelo waren de verwachtingen mede daarom hoog, maar Van der Water liep snel in het seizoen een blessure op. Daarnaast kon hij de concurrentiestrijd met Brandley Kuwas niet winnen. „En dat was lastig. Ik heb een moeizaam seizoen gehad. Ik wist dat vorig seizoen voor mij gold als een jaar om aan te passen, maar ik had er natuurlijk meer van verwacht”, zegt de rappe aanvaller.

  1. Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbalpraat bij de koffieautomaat’
    podcast

    Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbal­praat bij de koffieauto­maat’

    ENSCHEDE - Er is geen regio in Nederland waar op één dag meer dan 35.000 mensen naar een wedstrijd in het betaalde voetbal gaan. In Twente is dat wel het geval. FC Twente en Heracles leven, zorgen voor reuring en gespreksstof bij de koffieautomaat. Het is nooit rustig, nooit saai. Fardau en Leon bespreken daarom elke week de avonturen van ‘onze twee clubs’ in een podcast. Het laatste nieuws, de meeste achtergronden. Aflevering 1: