Volledig scherm
PREMIUM
Daan Boersma in het spelershotel in Billerbeck. Veel eten is geen probleem, als het maar gezond is. © Robin Hilberink

Bij Heracles kun je scoren met hamburgers, maar zonder is veel beter

ALMELO - Daan Boersma (23) is niet de meest populaire man bij de selectie van Heracles op trainingskamp in Billerbeck. In het hotel haalde de voedingsdeskundige bij het ontbijt de croissants en chocopasta weg. "Het is niet persoonlijk", zegt hij met een lach.

Wat mag je wel eten en wat mag niet? Wat maakt je als topsporter beter en hoe bouw je spiermassa op? Hoe kun je ook in de slotfase van de wedstrijd nog vol energie blijven? Daan Boersma weet er de antwoorden op en begeleidt spelers van Heracles hierin. Voeding en sport is niets nieuws, zegt hij. "Individuele sporters zijn er al heel lang mee bezig, maar voetbal loopt daarin nog achter."

  1. Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbalpraat bij de koffieautomaat’
    podcast

    Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbal­praat bij de koffieauto­maat’

    ENSCHEDE - Er is geen regio in Nederland waar op één dag meer dan 35.000 mensen naar een wedstrijd in het betaalde voetbal gaan. In Twente is dat wel het geval. FC Twente en Heracles leven, zorgen voor reuring en gespreksstof bij de koffieautomaat. Het is nooit rustig, nooit saai. Fardau en Leon bespreken daarom elke week de avonturen van ‘onze twee clubs’ in een podcast. Het laatste nieuws, de meeste achtergronden. Aflevering 1: