Rob Toussaint, de directeur van Heracles.
Volledig scherm
Rob Toussaint, de directeur van Heracles. © Lars Smook

Bij Heracles weten ze niets van verbod op kunstgras

ALMELO - Bij Heracles is met verbazing gereageerd op het verhaal dat de eredivisie op de schop gaat en het kunstgras verdwijnt. „Wij weten van niks, omdat we nog niks hebben gehoord”, zegt directeur Rob Toussaint.

Maandagavond lekte uit dat de drie topclubs Ajax, PSV en Feyenoord bereid zijn om hun Europese tv-gelden voor een deel te verdelen onder de andere clubs. Met als voorwaarde: geen kunstgras en een andere competitie-opzet, al dan niet met zestien clubs.  Zoals bekend ligt er in het Polman Stadion al jaren kunstgras. Het vervangen van kunstgras voor gewoon gras heeft voor Heracles dan ook grote gevolgen. 

Bijzonder stuk

Zo traint de selectie in het stadion. „Ik heb het verhaal ook in de krant gelezen”, zegt Toussaint. „Maar wat me opvalt is dat er niemand wordt geciteerd of wordt opgevoerd. Ja, Jan de Jong de directeur van Feyenoord, zegt dat het vanaf nu snel kan gaan, maar waar hij op doelt wordt niet duidelijk. Ik vind het dan ook een bijzonder stuk. Want uit welke koker komt dit? Wie roept dit?”

Toussaint  zegt dan ook niet te kunnen reageren op de plannen, die uit de koker van de traditionele topclubs lijken te komen. „Want we hebben niks. En als er niets is, kunnen we ook niks zeggen. Ik weet dat er op dit moment allerlei onderzoeken bezig zijn, maar daar is verder nog niets van bekend. Wat ik wel weet is dat we in november met de clubs bij elkaar komen. Het lijkt me niet verstandig om nu al voor de muziek uit te gaan lopen.”