Volledig scherm
Orestis Kiomourtzoglou wordt gevolgd door de bondscoach van Griekenland. © BSR Agency

Bondscoach Van ’t Schip volgt Kiomourtzoglou

ALMELO - Een oplettende toeschouwer afgelopen zaterdag in Almelo: John van ‘t Schip, bondscoach van Griekenland. Hij kwam speciaal kijken voor Orestis Kiomourtzoglou (21), de middenvelder van Heracles die elke week een ruime voldoende scoort.

Het zijn mooie tijden voor de speler van Heracles, die half-Duits en half-Grieks is. Behalve dat hij onbetwiste basisspeler is geworden in Almelo werd hij twee weken geleden uitgenodigd voor Duitsland onder 21 jaar. Het was zijn eerste uitverkiezing voor een nationale ploeg. Kiomourtzoglou speelde hiervoor vanaf zijn zestiende in het eerste van Unterhaching, in de derde Bundesliga.

De speler gaf eerder aan dat hij al jaren met het dilemma worstelt. Als de mogelijkheid zich voordoet, kiest hij dan voor Griekenland, het land van zijn vader, of voor zijn geboorteland Duitsland? Het land waar hij meer kans maakt (Griekenland) of het land waar hij altijd heeft gewoond?  Hij stelt de beslissing uit tot hij een keus moet maken. Dat moment lijkt steeds dichterbij te komen.