Tim Breukers in actie voor Heracles Almelo.
Volledig scherm
Tim Breukers in actie voor Heracles Almelo. © BSR Agency

Breukers gaat ook het elfde seizoen in bij Heracles

ALMELO - Tim Breukers blijft nog een jaartje langer bij Heracles. De rechtsback uit Oldenzaal is 32 jaar en gaat alweer zijn elfde seizoen in bij de club. Hij speelde tussentijds bij FC Twente. 

„Eigenlijk ben ik al vanaf 2007 Heraclied en ik ben blij dat dit zeker nog een jaar zo blijft”, zegt de verdediger. Elf seizoenen bij dezelfde club, dat zie je amper in het voetbal. „De weg naar Almelo is sinds die eerste jaren hetzelfde gebleven en ook de clubcultuur is onveranderd, maar verder is de club in alle facetten doorgegroeid.”

Heracles verlengde eerder de contracten van ervaren aanvoerder Robin Pröpper, reservedoelman Michael Brouwer en Jeff Hardeveld. „We weten dat we elk jaar behoorlijk wat nieuwe spelers krijgen, om het goed te laten functioneren willen we spelers behouden die de cultuur van de club kennen”, laat technisch directeur Tim Gilissen weten. 

Wout Droste

In zijn twee periodes bij Heracles Almelo speelde Breukers in tien seizoenen 278 officiële wedstrijden, waarin hij vier keer scoorde. Afgelopen seizoen werd Navajo Bakboord aan de selectie toegevoegd nadat Wout Droste was vertrokken. Breukers en Bakboord gingen de strijd om de rechtsbackpositie aan. 

In november vorig jaar liep Bakboord een kruisbandblessure op en werd bekend dat hij de rest van het seizoen niet meer zou spelen. 

Spelers komen, spelers gaan en sommige spelers blijven voor altijd, zoals Tim Breukers bij Heracles. Leon en Fardau hebben weer genoeg te bespreken. Beluister hier de nieuwste podcast van de Ballen Verstand.