Volledig scherm
Tim Breukers in duel met Rafik Zekhnini. © VI Images

Breukers geniet na derbyzege: ‘Dit voelt anders dan winnen van Willem II’

ENSCHEDE - Tim Breukers won vrijdagavond met 3-2 van FC Twente in de Twentse derby. De rechtsback vierde na afloop van het gewonnen duel minutenlang feest voor het bomvolle uitvak van Heracles. Breukers, die ook nog voor FC Twente speelde, was een blij man na de zege. 

Heracles begon namelijk niet sterk aan het duel en leek voor rust even overlopen te worden. Bij rust stonden de Almeloërs echter plots op voorsprong. ,,De twee goals van ons komen letterlijk uit de lucht vallen. In de tweede helft stonden we beter. Het is voor ons een lekker gevoel. Het is de wedstrijd die het meest leeft hier. Dit voelt anders dan winnen van Willem II.”

Breukers was in de eerste helft hoofdrolspeler, toen iedereen bij de thuisploeg schreeuwde om een strafschop. Breukers zou een inzet met de arm van de lijn hebben gehaald. ,,Ik dacht dat ik de arm langs mijn lichaam hield, maar ik heb de beelden nog terug niet gezien. Ik weet het niet", aldus Breukers.

Filmpje

De hele vriendengroep van Breukers is voor FC Twente, maar hij speelt voor Heracles Almelo en won vrijdagavond voor het eerst sinds jaren de derby in Enschede. ,,Voor de wedstrijd kregen we een filmpje te zien van supporters. Zij vertelden hoe de wedstrijd bij hen leeft en hoe belangrijk het is. Dat was heel mooi. Ik denk dat we dat vertaald hebben naar het veld. Het was de eerste helft niet goed, we hadden weinig controle. En we hadden de VAR mee bij de 2-0 van Twente.”

Bekijk hieronder onze aftermovie van een bijzondere derby: