Volledig scherm
PREMIUM
Tim Breukers. © Harry Broeze

Breukers over concurrentiestrijd bij Heracles: ‘Je wordt ouder, niet minder’

OBERHAUSEN - Vier jaar langs streed Tim Breukers (31) met leeftijdsgenoot Wout Droste (30) om de rechtsbackpositie bij Heracles. De laatste drie seizoenen overwon hij vooral. Nu is Navajo Bakboord (20) zijn concurrent en begint de strijd opnieuw.

Tim Breukers speelde gisteren tegen Rot Weiss Oberhausen de eerste 75 minuten, daarna kam Navajo Bakboord erin. Dinsdag begon de oud-Ajacied tegen Excelsior op de rechtsbackpositie en speelde Breukers het laatste kwartier. Wie gaat de strijd deze keer winnen? Als het aan de verdediger uit Oldenzaal ligt, is hij dat. „Ik ga er alles aan doen.” Zijn concurrent Bakboord kwam dit seizoen over van Jong Ajax. Ook hij heeft een missie: „Het kan alleen aan mezelf liggen als ik niet speel.”

  1. Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbalpraat bij de koffieautomaat’
    podcast

    Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbal­praat bij de koffieauto­maat’

    ENSCHEDE - Er is geen regio in Nederland waar op één dag meer dan 35.000 mensen naar een wedstrijd in het betaalde voetbal gaan. In Twente is dat wel het geval. FC Twente en Heracles leven, zorgen voor reuring en gespreksstof bij de koffieautomaat. Het is nooit rustig, nooit saai. Fardau en Leon bespreken daarom elke week de avonturen van ‘onze twee clubs’ in een podcast. Het laatste nieuws, de meeste achtergronden. Aflevering 1: