Volledig scherm
Michael Brouwer (rechts) keept net als vorig seizoen de bekerduels. Alexander Merkel (links) begint op de bank. © BSR Agency

Brouwer keept in de beker, basisplaats voor Jakubiak

ALMELO - Trainer Frank Wormuth wijzigt zijn ploeg voor het bekerduel tegen RKC Waalwijk woensdagavond op meerdere plekken. Tweede doelman Michael Brouwer keept net als vorig seizoen het bekertoernooi en Sebastian Jakubiak begint in de basis.

Aanvoerder Robin Pröpper krijgt rust, waardoor Dario van den Buijs op Erve Asito weer in de basis begint. De verdediger speelde ook tegen Feyenoord en zit volgens zijn trainer dicht tegen een basisplaats aan. Rechtsback Tim Breukers speelt tegen RKC voor Navajo Bakboord. „Tim heeft het de wedstrijden die hij speelde goed gedaan, dat we kiezen voor Navajo komt omdat hij jonger is”, zegt Wormuth. 

Sleutelspeler

Goed nieuws is er voor Jakubiak, die terug is van een lange blessure. De middenvelder maakte de afgelopen weken indruk op zijn trainer en mag beginnen in de bekerwedstrijd. Dat gaat ten koste van Alexander Merkel. „Alex maakt zoveel kilometers in een wedstrijd, dat we hem rust geven. Zelf wil hij spelen, maar hij is een sleutelspeler en heeft af en toe een pauze nodig.” 

Dat doelman Brouwer speelt, ziet Wormuth als een mooie traditie. „Vorig jaar keepte hij ook in de beker.” Het is volgens de trainer van Heracles een mooi moment om de tweede keeper een kans te geven. „Soms is het goed om wat te veranderen in een team, ook om te laten zien dat er competitie is onderling.”