Volledig scherm
Blijdschap bij PEC-coach Jans na de zege op Heracles © ANP

Clubarts Heracles van het veld gestuurd

ALMELO – Clubarts Jan Rauws van Heracles Almelo werd zaterdagavond door scheidsrechter Ed Janssen van het veld gestuurd.

Zelden en misschien nooit eerder vertoond: een clubarts die van het veld wordt gestuurd. Het overkwam zaterdagavond dokter Jan Rauws van Heracles Almelo. De arts werd kort voor tijd weggestuurd door scheidsrechter Ed Janssen. De reden: hij zette demonstratief een stoel klaar langs de lijn en nodigde Janssen en enkele afgevaardigden van PEC uit om eens rustig te gaan overleggen, toen het spel lang stil lag omdat er onduidelijkheid was over een spelerswissel.

Ook Heracles-coach Jan de Jonge wond zich hevig op maar zijn boosheid richtte zich niet primair richting de arbitrage. Daarom werd niet De Jonge maar de clubdokter weggestuurd door Janssen.

Heracles stond op dat moment met 2-1 achter en er restte louter nog blessuretijd. Daarom liep de irritatie in het Almelose kamp hoog op bij de vertragingstactiek van de Zwollenaren in de slotfase. Janssen trok daarom ook zes minuten extra tijd. Daarin scoorde overigens niet Heracles maar PEC, Guyon Fernandez besliste de wedstrijd.

Janssen was overigens sowieso de kop van jut want de arbiter deelde een onterechte penalty uit aan PEC, die werd gemist door Mateusz Klich.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement