Volledig scherm
Lennart Czyborra is een belangrijke speler geworden bij Heracles. © Getty Images

Czyborra blijft imponeren bij Heracles: ‘Vertrouwen is alles in het voetbal’

ALMELO - Lennart Czyborra zette Heracles zaterdagavond met een knap doelpunt op voorsprong tegen PEC Zwolle (4-0 zege). Het zijn mooie tijden voor de 20-jarige Duitser.

Czyborra liep zaterdagavond met een brede lach door de catacomben in Erve Asito. Daar heeft de geboren Berlijner ook alle reden toe. De blonde back kwam vorig seizoen over van Schalke 04, had een jaar aanpassingstijd nodig, maar behoort intussen tot de belangrijkere spelers van Heracles. „Vorig jaar was mijn eerste jaar als profvoetballer en dat was in een nieuwe omgeving. Ik had tijd nodig om aan te passen”, vertelt Czyborra, die dit seizoen nog geen minuut miste.

De verdediger kwam vorig seizoen al in twintig eredivisieduels in actie, maar scoorde niet. Na zaterdag staat de teller al op twee. En dan ook nog eens twee fraaie goals. Bij Groningen schoot hij op prachtige wijze de winnende binnen, terwijl Czyborra tegen PEC knap de 1-0 binnenschoot. ,,Scoren is lekker, zeker omdat het mij niet zo vaak lukt. Toen ik de bal raakte wist ik dat het een doelpunt zou opleveren. Ik vind het alleen mooier dat we de nul hebben gehouden, dat is alles voor een verdediger. Dat was ons dit seizoen alleen nog maar gelukt tegen FC Emmen, dus dat geeft mij een beter gevoel dat het doelpunt.”