Volledig scherm
Heracles viert de 2-1 van Lennart Czyborra. © VI Images

Czyborra schiet Heracles naar eerste zege van het seizoen

GRONINGEN – Heracles Almelo heeft zaterdagavond de eerste zege van het seizoen gepakt. Silvester van der Water zette de Almeloërs op voorsprong, Django Warmerdam maakte gelijk, maar door een geweldige uithaal van Lennart Czyborra won Heracles met 2-1.

Heracles begon prima in Groningen. Binnen tien minuten kregen de Almeloërs al twee goede kansen. FC Groningen kwam daarna goed terug in de wedstrijd en kreeg via Ajdin Hrustic twee kansjes. Daarna zakte de thuisploeg echter ver terug en daar profiteerde Heracles goed van.

Voorsprong

De ploeg van Frank Wormuth speelde niet eens groots, maar ging wel goed om met de ruimte die Groningen weg gaf. Daar profiteerde Heracles na een half uur spelen van. Silvester van der Water kreeg de bal vanaf een afstandje en schoot met links geweldig binnen. Die voorsprong hield Heracles tot het rustsignaal eenvoudig vast.

Gelijkmaker

In de tweede helft begon Heracles zwak. Tim Breukers liet zich eenvoudig van de bal afzetten en Django Warnerdam rondde goed af. Heracles moest even bijkomen van die treffer, want de thuisploeg liep in deze fase over de Almeloërs heen. Groningen leek ieder moment de 2-1 te gaan maken, maar toen sloeg Heracles uit het niets toe. Met een fenomenale uithaal zette Lennart Czyborra Heracles weer op voorsprong. Zijn eerste treffer voor Heracles.

In de slotfase was het duel volledig in balans. Groningen zette aan, maar kreeg het niet voor elkaar om gevaarlijk te worden. Voor Heracles lag er veel ruimte achter de Groningse defensie, maar de gasten voetbalden niet sterk genoeg meer om te profiteren van die ruimte. Dat deerde de ploeg niet, want Heracles trok de overwinning uiteindelijk over de eindstreep.

FC Groningen – Heracles 1-2 (0-1).
29. Van der Water 0-1, 47. Warmerdam 1-1, 62.Czyborra 1-2,

FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Itakura, Absalem (75. Postema), Matusiwa, Schreck (46. Benschop), Warmerdam, Hrustic, Sierhuis (67. Gudmundsson), El Hankouri.

Heracles: Blaswich, Breukers, Pröpper (75. Rossmann), Knoester, Czyborra, Kiomourtzoglou, Mauro Junior, Merkel, Van der Water (82. Szöke), Dessers, Konings (90. Van den Buijs).

Scheidsrechter: Lindhout
Geel: Absalem, Itakura (Groningen), Merkel (Heracles)

  1. Ramt John Stegeman naast lantaarnpaal ook zijn geloofwaardigheid omver?
    PREMIUM

    Ramt John Stegeman naast lantaarn­paal ook zijn geloofwaar­dig­heid omver?

    De trainer die gistermiddag met de billen bloot ging voor zijn spelers en andere collega’s, werd anderhalf uur later nog maar eens met zijn – door de uitgeklapte airbag – blauwe neus op de pijnlijke realiteit gedrukt. Al coachend tijdens de eerste training na zijn dronkemansrit, keek John Stegeman uit op de reclameborden van een grote bierbrouwer die voor een alcoholvrije variant pleit. De vraag die opdoemt, heeft hij naast de verlichtingspaal ook zichzelf en zijn topsportklimaat omver geramd?