Robin Pröpper (links) ontbreekt nog in de selectie van Heracles. Zijn ploeg wil buiten de deur weer eens winnen. De laatste keer dat dat lukte was tegen FC Twente.
Volledig scherm
Robin Pröpper (links) ontbreekt nog in de selectie van Heracles. Zijn ploeg wil buiten de deur weer eens winnen. De laatste keer dat dat lukte was tegen FC Twente. © BSR Agency

De laatste uitzege van Heracles? FC Twente-uit, in september

ALMELO - Uit loopt het ook dit seizoen niet lekker bij Heracles. Voor de laatste uitoverwinning moet de club zelfs terug naar 20 september, naar FC Twente-uit. Nu wacht ADO-uit en wil trainer Frank Wormuth minimaal een punt binnenslepen.

Waarom wint Heracles uit maar niet? Er is geen eenvoudig antwoord, vindt de trainer van Heracles.  „Het heeft te maken met het zelfvertrouwen van de thuis- en uitploeg. Bijna elke club, in elke competitie, vindt het fijner om thuis te spelen, in het eigen stadion, voor het eigen publiek. Kijk naar FC Emmen: hoe zij thuis spelen is zo’n groot verschil met hoe ze uit spelen.”

Kunstgras

De ondergrond speelt ook mee. „Geen excuus, maar een feit”, vindt Wormuth. „Spelers geven aan altijd een half uur nodig te hebben om te wennen. Al geldt dat niet voor wedstrijden als tegen Emmen en ADO, want zij spelen ook op kunstgras.”

Heracles pakte onderweg nog wel punten na de uitoverwinning op FC Twente in september. Uit bij Feyenoord, Sparta en Heerenveen werd gelijkgespeeld. „Ik zeg tegen de spelers dat ze moeten spelen zoals thuis. Soms veranderen we ons wedstrijdplan, maar uiteindelijk zit het echt in de hoofden van de spelers”. aldus Wormuth.

Breukers vraagteken

Hij kan nog niet beschikken over Robin Pröpper, die last heeft van zijn knie. Tim Breukers is een vraagteken, hij heeft koorts gehad. „We wachten af, maar nemen geen risico’s.” Als de rechtsback niet kan spelen, begint Lucas Schoofs op die plek.