Volledig scherm
Cyriel Dessers scoorde drie keer voor Heracles. © ANP Sport

Dessers: ‘Na de winst in de derby is dit het tweede hoogtepunt van het seizoen’

ALMELO - Heracles-spits Cyriel Dessers weet niet welke wedstrijd hij dit seizoen tot nu toe als hoogtepunt moet kiezen. De zege in de derby tegen FC Twente of de klinkende zege van zaterdag op VVV-Venlo: 6-1.

Zijn grijns is breed. Dessers scoorde drie keer tegen het armoedige VVV en kon ook nog twee assists bijschrijven. Sinds de promotie naar de eredivisie in 2005 lukte dat geen enkele speler van Heracles. „Dat is een leuk weetje voor een voetbalquiz”, zegt hij na de wedstrijd. De wedstrijdbal mocht met de spits mee naar huis.  

Dan nog een feitje: wanneer scoorde hij voor het laatst een hattrick? „In de promotiewedstrijd tussen NEC en NAC”, zegt de oud-speler van NAC. „Die was ook heel mooi, we promoveerden. Maar deze voelt ook erg lekker. Voor mij persoonlijk is dit wel een hoogtepunt dit seizoen. Al was de derby ook mooi.” 

Vorige week verloor zijn ploeg nog van hekkensluiter RKC. Het antwoord was sterk en krachtig. „Na de 2-0 riepen we: ‘kom op, blijven gaan’. 6-1 geeft een heel ander gevoel dan 2-1 of 3-1. We zijn jong en waren gretig. Ik denk dat we een goede ploeg hebben, maar je wint niet alles, dat zag je vorige week wel. Dat is nou eenmaal zo.” 

  1. Het bizarre leven van Henk Obermeijer (95): hoe een voetbalcarrière bij Heracles door oorlog werd verscheurd
    PREMIUM

    Het bizarre leven van Henk Obermeijer (95): hoe een voetbalcar­riè­re bij Heracles door oorlog werd verscheurd

    ,,Ik ben met de helm op geboren. Er zat een dik vlies om mijn hoofd, sommige mensen geloven dat je dan helderziend bent. Daar doe ik niet aan mee, maar ik luister wel naar mijn gevoel. Dat heeft me in de oorlog een paar keer van de dood gered.’’ Henk Obermeijer uit Hardenberg is dankzij die ‘meevallers’ inmiddels 95 jaar jong, tijd om zijn memoires in boekvorm uit te geven.