Volledig scherm
Na zijn goal zaterdag tegen Vitesse (foto) was Cyriel Dessers dinsdagavond ook twee keer doeltreffend tegen HHC Hardenberg. © BSR Agency

Dessers scoort weer en tankt vertrouwen met goals tegen HHC

ALMELO - Cyriel Dessers heeft het scoren opeens te pakken. De spits van Heracles maakte zaterdag tegen Vitesse zijn eerste goal voor Heracles en vond ook dinsdag in het oefenduel tegen HHC Hardenberg twee keer het net.

Heracles had de tweededivisionist uit de regio uitgenodigd voor een ingelaste oefenwedstrijd op Erve Asito. Trainer Frank Wormuth vond de extra midweekse wedstrijd, tussen twee competitiewedstrijden in, noodzakelijk. Zijn ploeg heeft de draai immers, na vier wedstrijden in de eredivisie, nog niet te pakken. Met slechts twee punten, twee doelpunten voor en acht treffers tegen zijn de resultaten nog niet goed.

Tegen HHC stond Heracles gisteravond bij rust op een 2-0 voorsprong door twee goals van Dessers. Na 19 minuten was hij doeltreffend nadat een vrije trap voor het doel was gebracht. Kort voor rust schoot de spits hard raak op aangeven van Alexander Merkel.

Penalty

Daarmee had Heracles de tweededivisionist op de grond liggen. In de tweede helft kwam er een ander elftal in het veld. Joey Konings maakte kort na rust uit een penalty 3-0. Daarna kreeg Heracles nog enkele kansen. Silvester van der Water had in de slotfase de 4-0 op de schoen maar mikte net over.

Zaterdag (19.45) reist Heracles naar FC Groningen en gaat het weer om de echte knikkers.

Heracles-HHC Hardenberg 3-0 (2-0)
19. Dessers 1-0-, 42 Dessers 2-0, 54. Konings 3-0 (pen.)

Heracles eerste helft: Blaswich, Rossmann, Knoester, Czyborra, Kiomourtzoglou, Merkel, Mauro Junior, Drost, Dessers, Szöke
Heracles tweede helft: Bucker, Bakboord, Sama, v.d. Buijs, Hardeveld, Leemhuis, Bijleveld, Dos Santos, v.d. Water, Konings, Amissi.

Toeschouwers: 300