Volledig scherm
Martin Kosters en Derek Nieuwenhuis zijn er klaar voor © Emiel Muijderman

Deze vriendengroep reist vanuit heel Europa Heracles achterna

Drie komen er vanuit Almelo, de rest uit Lyon, Salamanca en Madrid. Een hele groep vrienden reist morgen vanuit allerlei plekken in Europa naar Porto, om donderdag samen de wedstrijd van Heracles in Arouca mee te maken.

„Het was een heel gepuzzel”, vertelt Martin Kosters, die al meer dan veertig jaar een trouwe supporter is van Heracles. Zelf stapt de Almeloër vandaag samen met Derek Nieuwenhuis en Remco.

Vliegtuig, bus of auto
Afink op Schiphol in het vliegtuig naar Porto. Daar ontmoet hij zijn vrienden (de vaders van Derk Nieuwenhuis en Remco Afink), zijn zwager en zijn broer die vanuit Zuid-Europa naar Porto komen.

„De ene vriend is op dit moment op vakantie in Zuid-Spanje”, vertelt Kosters. „Hij onderbreekt zijn reis en vliegt van Madrid naar Porto.”

Een andere vriend reist morgen met de businessclub mee naar Porto. „En mijn broer, met wie ik normaal naar Heracles ga, maakt op dit moment een busreis door Spanje. Hij stapt in Salamanca uit, heeft daar een auto gehuurd en rijdt naar Arouca. Na de wedstrijd rijdt hij terug en gaat weer verder met de busreis.”

Als laatste reist zijn zwager vanuit Lyon naar Portugal. „Hij staat daar in de buurt op de camping en vliegt heen-en-weer voor de wedstrijd.”

Onbeschrijflijk
Een hele onderneming, maar ze hebben het er allemaal graag voor over. „Hier moeten we bij zijn”, zegt Kosters. „Dat wist ik al toen Heracles Europees voetbal haalde. Alleen naar Oekraïne of Rusland zou ik niet mee zijn gegaan. Ik kom al sinds mijn 6de bij Heracles, ik ben nu 48. Heracles is een deel van mijn leven. En het is onbeschrijflijk, het gevoel dat ik deze week heb in de aanloop naar de wedstrijd. We maken er een mooi feestje van met al die Heraclesfans in Porto.”

In totaal reizen er zo'n 900 Heracles-fans af naar Portugal voor de Europese uitwedstrijd, de eerste in de historie. Donderdag om 19.00 uur Nederlandse tijd is de aftrap.