Volledig scherm
De vier overgebleven ontwerpen. Afbeelding: Heracles Almelo

Dit zijn de laatste 4 ontwerpen voor de nieuwe tenues van Heracles

ALMELO - Er zijn nog twee ontwerpen over die kans maken te worden gekozen tot het thuistenue van Heracles Almelo in het seizoen 2017/2018. Twee andere creaties zijn nog in de race om het nieuwe uittricot te worden.

Eerder werd al bekend dat Heracles Almelo supporters de kans wilde geven een nieuw thuis- en uittenue te ontwerpen. De club kreeg meer dan 150 creaties toegestuurd.

Jury
Alle ontwerpen zijn voorgelegd aan een selectiecommissie. Die bestond uit Peter Reekers (assistent-trainer en oud-speler), Nico-Jan Hoogma (algemeen directeur en oud-speler), Thomas Bruns (aanvoerder) en een afvaardiging van de officiële supportersverenigingen en hoofdsponsor Asito.

Zij selecteerden uiteindelijk twee mogelijke thuistenues en twee ontwerpen voor een uitshirt, waarop mensen kunnen stemmen.

Blauw
De twee laatst overgebleven thuistenues kenmerken zich allebei door de klassieke zwartwitte banen, maar in een van de twee ontwerpen hebben de hals en mouwen een blauwe rand. Blauw is de kleur van de gemeente Almelo.

Een van de uittenues is zwart met gouden accenten, de ander Almeloos blauw met het hoofd van de held uit de Griekse mythologie waar de club haar naam aan heeft ontleend.

Stemmen
Stemmen kan hier. Heracles Almelo presenteert op vrijdag 2 december welke tenues hebben gewonnen en in welke shirts de ploeg komend seizoen dus gaat spelen.