Volledig scherm
© Christian van der Meij

Doelpuntenregen bij eerste duel Heracles

ALMELO - Heracles heeft het jaarlijkse 'Almelose feestje' opgesierd met een heuse schuttersparade. De ploeg van John Stegeman scoorde er zaterdagmiddag op de eerste afspraak van het seizoen lustig op los tegen de plaatselijke amateurselectie.

Het werd maar liefst 13-0. Bij rust was het al 6-0 voor de Almelose profs die inmiddels anderhalve week in training zijn. Bij Heracles maakten de nieuwelingen Kuwas,Pröpper en Agbaljan hun debuut.

Ook van Mieghem, overgekomen van Excelsior, maakte zijn eerste minuten, maar hij speelde in het verleden al eens voor Heracles.

Succesvol
Topscorer in de eerste helft was Wout Weghorst. De spits, die nog altijd wordt begeerd door AZ, was drie keer succesvol. Na pauze kwamen er tien andere spelers bij Heracles in het veld. In dat team schoot de concurrent van Weghorst, Paul Gladon, het meest met scherp. Gladon was goed voor vier treffers.

Feestje
Voorafgaand aan het duel was er een minuut lang een overweldigend applaus voor de deze week overleden Arjan Boertien. Boertien was mede-organisator van het Almelose feestje.
Heracles vervolgt de oefencampagne komende dinsdag met een bezoek aan de buren van Oranje Nassau.

Meer over de eerste wedstrijd van Heracles in De Twentsche Courant Tubantia van maandag.

Almelose selectie - Heracles 0-13 (0-6)
14. Fledderus 0-1, 19. Weghorst 0-2, 21. Weghorst 0-3 (pen.), 23. ed. 0-4, 31. Weghorst 0-5, 44. Tada 0-6, 48. Gladon 0-7, 52. Gladon 0-8, 64. Darri 0-9, 67. Gladon 0-10, 76. Agbaljan 0-11, 82. Darri 0-12, 90. Gladon 0-13.

Opstelling Heracles eerste helft: Fij; Droste, Pröpper, Zomer, Fledderus; Pelupessy, Van Ooijen, Kuwas; Kada, Weghorst, Van Mieghem.
Opstelling tweede helft: Fij; Breukers, Te Wierik, Hoogma, Gosens; Bruns, Agbaljan, Bel Hassani; Navratil, Gladon, Darri.

Volledig scherm
© Christian van der Meij
Volledig scherm
© Christian van der Meij
Volledig scherm
© Emiel Muijderman