Volledig scherm
© ANP

Duarte keert terug bij Heracles Almelo

ALMELO - Lerin Duarte keert terug bij Heracles Almelo. De 26-jarige middenvelder liet afgelopen week zijn contract ontbinden bij Ajax, zat afgelopen zondag al op de tribune tijdens het duel Heracles-Willem II en zet vandaag zijn handtekening onder een contract voor drie jaar bij zijn oude club.

Voor Duarte is het de laatste kans om zijn voetbalcarrière weer in de lift te krijgen. Hij vertrok in 2013 van Heracles naar Ajax, een prachtige stap, maar het werd een grote teleurstelling. Duarte kon zijn belofte niet inlossen, werd verhuurd aan Heerenveen en NAC, maar kon ook daar niet overtuigen.

In Almelo kan hij de opvolger van zijn opvolger worden. Iliass Bel Hassani hoopt nog altijd op een transfer. Mocht die niet doorgaan, dan kan Heracles er alsnog wel een middenvelder bij gebruiken.

“Het aantrekken van Lerin zien wij als een buitenkans”, zegt directeur Nico-Jan Hoogma op de website van de club. “Wij kennen zijn voetballende kwaliteiten van zijn eerdere periode in het shirt van Heracles Almelo. Gezamenlijk willen wij ervoor gaan zorgen dat Lerin weer de oude Lerin wordt. Het vertrouwen daarin spreken we uit middels het driejarige contract.”

Duarte is blij dat hij terug is bij de club waar hij 'goede jaren' heeft gehad: "Op dit moment is het voor mij het belangrijkste dat ik weer ga voetballen. Ik wil me graag weer bewijzen en mezelf weer op mijn oude niveau terugbrengen.”