Volledig scherm
Lerin Duarte is geblesseerd en mist de wedstrijd in Utrecht. © VI Images

Duarte ontbreekt, Dos Santos een vraagteken

ALMELO - Heracles kan in het uitduel tegen FC Utrecht nog niet beschikken over Maximilian Rossmann (voet) en Kristoffer Peterson (lies). Dabney Dos Santos is een vraagteken voor het tweede duel in de play-offs om Europees voetbal. 

Lerin Duarte viel zaterdag in het met 2-0 verloren thuisduel in, maar moest na twintig minuten alweer naar de kant wegens een spierblessure. Hij is er niet bij in Utrecht. Alexander Merkel (27) wel. Hij werd na rust vervangen, de middenvelder speelt voor het eerst sinds veel jaren een heel seizoen en is vermoeid. „Maar hij speelt wel, we hebben hem nodig”, aldus trainer Frank Wormuth.

Vertrouwen

De trainer heeft nog alle vertrouwen in een goede afloop. „Utrecht wacht altijd, ze laten ons voetballen. Voor ons is dat prima, want we creëren altijd kansen. We houden ervan om voetbal te spelen, dus dat is prima. Alles is mogelijk.”

  1. Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbalpraat bij de koffieautomaat’
    podcast

    Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbal­praat bij de koffieauto­maat’

    ENSCHEDE - Er is geen regio in Nederland waar op één dag meer dan 35.000 mensen naar een wedstrijd in het betaalde voetbal gaan. In Twente is dat wel het geval. FC Twente en Heracles leven, zorgen voor reuring en gespreksstof bij de koffieautomaat. Het is nooit rustig, nooit saai. Fardau en Leon bespreken daarom elke week de avonturen van ‘onze twee clubs’ in een podcast. Het laatste nieuws, de meeste achtergronden. Aflevering 1: