Duitsers bij Heracles breken hun tong over ‘achtentachtig’

VideoALMELO - Het is geen verplichting, toch wilden de Duitsers bij Heracles op Nederlandse les. 'Uit respect', maar ook gewoon om te horen wat hun ploeggenoten nou eigenlijk zeggen.

Lennart Czyborra leest in het Nederlands voor: "Wanneer heb je die broek gekocht?" De jonge verdediger van Heracles hapert alleen bij de uitspraak van 'brük', verder is er niets op zijn uitspraak aan te merken. Nederlands docent Theo Westra knikt goedkeurend, zijn klasgenoten roepen: 'Uitstekend'. Dat woord hebben de Duitsers razendsnel van hun leraar opgepikt.

  1. ‘FC Twente gaat Friday nog hard nodig hebben’
    video

    ‘FC Twente gaat Friday nog hard nodig hebben’

    Heracles en FC Twente kenden een uitstekend weekend. Beide ploegen boekten mooie zeges. Wat opviel in Almelo: alle treffers vielen uit voorzetten vanaf de zijkant, terwijl die volgens velen hopeloos uit de tijd zijn. Twente trekt in de titelrace verder zonder zijn clubtopscorer, Tom Boere, die zijn kaak heeft gebroken. Zijn vervanger Fred Friday werd bij zijn entree door een deel van het publiek uitgefloten. Tot ergernis van Fardau en Leon. „FC Twente gaat Friday nog hard nodig hebben.’’