Volledig scherm
© Lars Smook

Een bewogen nacht voor Heracles supporters in de bus naar Arouca

Een update uit de bus. Gisteren om 8.30 uur vertrokken. Het is nu ruim een etmaal verder. Hoe is de stemming in de pauperbus? Sommige supporters halen slaap in, anderen ouwehoeren er op los.

Door: Linda Hilberink

In Nederland is het 9.42 uur en hier in Spanje een uur eerder. De Oad bus is alweer een uurtje onderweg na een korte stop bij een Spaans tankstation.

De nacht in de bus kende een aantal hindernissen. De supporters hadden er gisteravond zin in en de stemming was luidruchtig. Geen wonder, aangezien sommigen de hele dag blikjes bier hadden weggetikt. De film Valkyrie kon ze maar matig boeien. Terwijl er een voetbalfilm volgt, vielen rond tienen de eerste supporters in slaap.

Om krap een uur later wakker te worden voor een pitstop bij een pompstation in Fenioux. Daar kunnen de supporters een Eiffeltoren, Franse Madeleines en Franse kruiden kopen, maar de koffieautomaat is populairder dan de souvenirschappen.

Op de helft
In de bus is het een kleine deceptie als we horen dat we nog niet op de helft zijn. Gelukkig is dat een paar uur later bij de chauffeurswissel in Bordeaux wel zo. Dan om 3.34 uur eindelijk in Spanje en weer even frisse lucht happen. Hoewel, ik twijfel wat er harder stinkt. De bus of deze parkeerplaats.

Om vijf uur weer wat leuks. Aangehouden door de Spaanse politie die de chauffeurs Willem en Willem een half uur doorzagen over rijtijden. Ze moeten met printjes van de tachograaf aantonen dat ze nog maar een paar uur met ons onderweg zijn.

Nu zo’n 150 kilometer van de Portugese gras, weer bijna een mijlpaal in een lange tocht.