Volledig scherm
© Lenneke Lingmont

Eerbetoon aan gevel stadion Heracles voor Jan Smit

ALMELO - Daar stond hij dan, met een grote glimlach. Het doek op de gevel van het Polman Stadion, een cadeau aan Jan Smit van supportersverenigingen BiancoNero, Hart voor Heracles, Black White Army Vriezenveen en Vak ’74, was een grote verrassing voor de voorzitter van Heracles Almelo. ‘Beste Jan, jouw droom is onze droom! Wij gaan Europa in’, siert nu in koeienletters op de gevel van het stadion.

"De open dag is een familiedag. En het is gebruikelijk dat je elkaar als familie een cadeautje geeft’’, aldus Jack Telgenkamp, voorzitter Hart voor Heracles, over het spandoek. "Jan Smit is heel bepalend geweest voor Heracles. We hebben in het verleden ook moeilijke tijden gekend, waarin mensen belangrijk zijn geweest voor de club, maar Smit heeft hier een uitstekend beleid neergezet. Dit is een eerbetoon aan hem."

Invulling
Dat het een dergelijk spandoek moest worden, stond volgens Telgenkamp direct al vast. "Daar hebben we geen moment om getwijfeld. Daarbij vonden we de gevel wat kaal. Dit is een mooie invulling.’’ Een lokroep voor Smit om nog jaren voorzitter te blijven, is het niet per se, zegt Telgenkamp. "Al mag hij dat van ons nog jaren zijn.''

Voorspellende gave
Smit sprak al jaren zijn Europese droom uit. Broer Kees bleek in 2005 zelfs voorspellende gaven te hebben. "Toen we in 2005 promoveerden en een rondrit hadden door de stad, hadden m’n broer en neefjes een spandoek gemaakt. ‘Met Jan gaan we Europa in’. Toen werd er natuurlijk om gelachen. Maar nu is het zover. Het gevolg van samen erachter gaan staan. Want we hebben dit samen bereikt’’, aldus de preses van Heracles.

Vermeij
De open dag van Heracles, met tal van activiteiten rondom het stadion, was een groot succes. De spelerspresentatie was het gebruikelijke hoogtepunt. In het verleden werd regelmatig een nieuwkomer aangekondigd. Nu niet. "Met een opvolger van Wout Weghorst zijn we bezig, maar daar zijn we nog niet mee rond’’, sprak Smit tijdens de spelerspresentatie, verwijzend naar De Graafschap-spits Vincent Vermeij.