Volledig scherm
Alexander Merkel in duel met Gyrano Kerk. © BSR Agency

Europees voetbal ver weg voor Heracles na thuisnederlaag tegen FC Utrecht

ALMELO – Heracles is vrijdagavond slecht begonnen aan de play-offs. In een slecht gevuld Polman Stadion verloor de ploeg met 2-0 van FC Utrecht. Beide goals vielen in een tijdbestek van enkele minuten vlak voor rust. Dinsdag staat de return in De Galgenwaard op het programma. Heracles heeft daar een wonder nodig om alsnog de finale van de play-offs te bereiken.

Heracles begon prima tegen FC Utrecht. Met een geïmproviseerde centrale defensie Dario van den Buijs en Mats Knoester, had Heracles controle en kreeg het ook de betere kansen. Dalmau was een paar keer dichtbij de openingstreffer en met een zwabberend afstandschot was Kuwas ook een keer dichtbij.

Counter

Toch was het Utrecht dat op voorsprong kwam. Merkel haalde Bazoer tien minuten voor rust onderuit in het zestienmetergebied. Een domme overtreding die terecht een strafschop opleverde. Simon Gustafson schoot deze beheerst binnen. Utrecht had daarmee precies wat het wilde. De ploeg van Advocaat zakte in en loerde op de counter.

Een paar minuten later werd het nog erger voor Heracles. Dessers kopte een vrije trap bij de tweede paal binnen. Een totaal onnodige tussenstand voor Heracles, dat in het eerste half uur controleerde en de betere kansen had.

Dalmau

Heracles probeerde in het tweede helft de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Aan de hand van de sterk spelende Adrian Dalmau kwamen er rond het uur spelen enkele kansen. Dos Santos kreeg een grote kans en een schot van Kuwas ging net naast. De grootste kans was voor Dalmau zelf, maar hij schoot een rebound van dichtbij over.

Aangezien een aansluitingstreffer uitbleef, bloedde de wedstrijd een beetje dood. FC Utrecht vond het wel goed, terwijl Heracles niet meer bij machte was om gevaarlijk te worden. Een vervelende nederlaag voor Heracles, dat de kans op een Europees avontuur flink ziet slinken.

Heracles – FC Utrecht 0-2 (0-2).

36. Gustafson 0-1, (strafschop), 40. Dessers 0-2.

Scheidsrechter: Mulder
Geel: Dos Santos, Van den Buijs, Knoester (Heracles) Van Overeem, Gustafson (FC Utrecht)
Toeschouwers: 8000

Heracles: Blaswich, Breukers, Van den Buijs, Knoester, Czyborra, Merkel (46. Duarte/90. Van Hintum), Osman, Drost (64. Konings), Kuwas, Dalmau, Dos Santos. 

FC Utrecht: Jensen, Klaiber, Letschert, Bergström, Gavory, Bazoer, Van Overeem (55. Strieder), Gustafson, Van der Streek, Kerk (89. Boussaid), Dessers (75.Görtler).