Volledig scherm
Aanvoerder Ben Rienstra, afgelopen zondag in duel met aanvoerder Dario van den Buijs. © BSR Agency

Ex-Heraclieden Ben Rienstra en Paul Gladon vinden nieuwe club

ALMELO - Ben Rienstra (29) en Paul Gladon (27) hebben beiden een nieuwe club gevonden. Rienstra, tussen 2010 en 2014 speler van Heracles, speelde zondag zijn laatste duel voor Heerenveen, toevallig in Almelo. Gladon speelde tot twee maal toe voor Heracles. Rienstra gaat aan de slag bij Kayserispor, Gladon bij Willem II.

Alkmaarder Ben Rienstra kwam in 2010 naar Heracles. Hij speelde meer dan honderd duels voor de club, toen hij in 2014 naar PEC Zwolle trok. Via AZ en Willem II (huur) kwam hij in 2018 bij Heerenveen terecht. Na een seizoen neemt hij afscheid van de Friese club en gaat hij bij Kayserispor spelen op het hoogste Turkse niveau.

Gladon kwam in 2015 bij Heracles. De spits kwam over van Sparta. Ondanks dat Gladon niet eens alles speelde in zijn eerste seizoen, maakte hij de overstap naar het Engelse Wolverhampton Wanderers, maar dat werd geen succes. Heracles huurde Gladon weer een seizoen en het daaropvolgende jaar werd Gladon verhuurd aan het Belgische Sint Truiden.

Afgelopen seizoen speelde Gladon voor FC Groningen, maar hij kon geen basisplaats afdwingen. Daar hoopt hij in Tilburg verandering in aan te brengen.