Volledig scherm
Dit soort taferelen behoren tot het verleden in Erve Asito. De fans gaan weer massaal achter Heracles staan. © ANP

Fans Heracles zetten streep onder sfeerboycot

ALMELO - Heracles kan zondagavond in de thuiswedstrijd tegen PSV weer rekenen op de maximale steun van de fans. De boycot als protest tegen de stadionnaam Erve Asito is ten einde.

 ,,We hebben besloten een einde te maken aan de sfeerboycot", meldt Heracles Vak 74 op Facebook. ,,Met de naam zullen we het nooit eens zijn en dat zullen we ook duidelijk laten blijven weten.  Maar van een boycot is geen sprake meer, wij weten dat onze jongens ons nodig hebben.”

De harde supporterskern voerde tijdens de openingswedstrijd tegen Heerenveen, zondag 4 augustus, actie tegen de nieuwe stadionnaam Erve Asito. Er werden eieren op het veld gegooid, een kip losgelaten en het was ‘oorverdovend stil’ in het vak waar normaal gesproken de sfeer vandaan komt. 

Verdeeldheid

De actie leidde tot verdeeldheid in het stadion. Het Erve Asito zal als naam nooit populair worden maar een groot deel van de aanhang wil berusting en dus een einde aan de discussie omdat Heracles en de hoofdsponsor het niet meer gaan veranderen.

Dat gaat dus nu ook gebeuren, zo hebben de initiatiefnemers besloten: ,,Ook wij zijn ons ervan bewust dat we met elkaar moeten knallen om die punten binnen te halen”, luidt het credo. Heracles speelt zondag op het zeer uiitzonderlijke tijdstip van 20 uur in Almelo tegen PSV.