Volledig scherm
PREMIUM
De spelers van Heracles vieren feest na de overwinning op Ajax. © BSR Agency

Gegokt, gebluft en gestunt: Heracles zorgt voor sensatie tegen Ajax

ALMELO - Al die blikken van ongeloof en verwondering na de 1-0 zege op Ajax waren zaterdagavond onbetaalbaar. Heracles had gegokt, gebluft en gewonnen. Dat leverde drie punten op en een euforisch thuispubliek.

De bloedvlekken zitten overal op zijn shirt. Maximilian Rossmann kijkt bijna verdwaasd na de overwinning op Ajax. Hij heeft een tik gehad, een bloedneus. Vier pijnstillers verlichten de hoofdpijn niet. Ook niet de steken in zijn schouder, die uit de kom schoot tijdens de wedstrijd. De onverzettelijke verdediger van Heracles streed door, gebutst en gepijnigd. Ajax-spits Klaas-Jan Huntelaar moet gek van hem zijn geworden, Rossmann won werkelijk elk duel van hem.

  1. Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbalpraat bij de koffieautomaat’
    podcast

    Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbal­praat bij de koffieauto­maat’

    ENSCHEDE - Er is geen regio in Nederland waar op één dag meer dan 35.000 mensen naar een wedstrijd in het betaalde voetbal gaan. In Twente is dat wel het geval. FC Twente en Heracles leven, zorgen voor reuring en gespreksstof bij de koffieautomaat. Het is nooit rustig, nooit saai. Fardau en Leon bespreken daarom elke week de avonturen van ‘onze twee clubs’ in een podcast. Het laatste nieuws, de meeste achtergronden. Aflevering 1: