Volledig scherm
© Christian van der Meij

Gelijkspel Heracles in laatste oefenduel voor Europees voetbal

VRIEZENVEEN - Heracles Almelo heeft het laatste oefenduel op weg naar Europa gespeeld. De ploeg van trainer John Stegeman trof het Spaanse Cordoba in Vriezenveen en speelde gelijk: 1-1.

Wie zijn de elf die aantreden tegen Arouca uit Porgugal, de eerste tegenstander in de Europa League? Dat is nog de vraag. Stegeman begon tegen Cordoba met Robin Gosens als linksback, Mark-Jan Fledderus begon op de bank.

Rechtsback Wout Droste kwam niet in actie, hij is herstellende van een enkelblessure. Op zijn plek speelde Tim Breukers. Op de vleugels wordt het ook nog spannend, de trainer heeft meerdere opties. Tegen Cordoba begonnen Bradley Kuwas en Brahim Darri in de basis.

Eigen verbazing
Heracles kwam in de eerste helft niet in de problemen en was de betere ploeg. Kansen waren er voor Paul Gladon en Brahim Darri, maar het was Iliass Bel Hassani die tot zijn eigen verbazing de score opende. De doelman van Cordoba, dat uitkomt op het tweede niveau in Spanje, ging bij een vrije trap van de middenvelder in de fout, hij dacht de bal te stoppen, maar zag 'm door zijn handen glippen: 1-0.

Op de been
Vijf minuten na rust viel de gelijkmaker, Piosa scoorde voor de Spaanse ploeg die op trainingskamp is in Nederland. Cordoba bracht in de tweede helft een heel nieuw team op de been. Bel Hassani was vlak voor het einde nog dichtbij zijn tweede goal, maar de speler, die in belangstelling staat van een Turkse club, schoot in het zijnet.

Heracles - Cordoba 1-1 (1-0)
41. Bel Hassani 1-0, 50.Piosa 1-1,
Opstelling Heracles: Castro, Breukers, Te Wierik, Zomer, Gosens, Bruns (75. Van Ooijen), Pelupessy, Bel Hassani, Kuwas, Gladon (75. Van Mieghem), Darri (75. Navratil).