Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Gino Bosz kiest voor speeltijd bij SC Cambuur

ALMELO - Gino Bosz maakt de overstap naar SC Cambuur. De 23-jarige verdediger, wiens aflopende contract bij Heracles afgelopen seizoen niet verlengd werd, tekent in Leeuwarden een verbintenis voor twee seizoenen, met een optie voor nog een extra seizoen.

Bij Cambuur komt de verdediger onder de hoede van Rob Maas, die onlangs werd aangesteld als hoofdtrainer en goed bevriend is met vader Peter Bosz. Maas was bij Vitesse assistent-trainer onder Bosz.

Zaakwaarnemer
,,Maar dat staat er los van. Het eerste contact met technisch directeur Henry van der Vegt was al enkele maanden geleden, ruim voor de aanstelling van Maas”, aldus zaakwaarnemer Scott Calderwood. Volgens hem waren meerdere clubs geïnteresseerd.

Speeltijd
Uit de Jupiler League, maar ook uit lagere profniveau’s in Engeland en Schotland. Bosz koos echter voor Cambuur. Calderwood: ,,Hoofdzaak was dat hij aan veel speeltijd zou komen. Bij Cambuur krijgt hij een goede kans.”

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement