Volledig scherm
De kunstgrasmat kan de komende jaren 'gewoon' in het Polman Stadion blijven liggen. De onderhandelingen zijn van de baan. © Emiel Muijderman

Goed nieuws voor Heracles: kunstgras blijft

ALMELO - Het plan om vanaf het seizoen 2020/2021 alle wedstrijden in de eredivisie op natuurgras af te werken, is van de baan. De onderhandelingen rond de zogeheten veranderagenda zijn stukgelopen, waardoor het kunstgrasveld van Heracles ook de komende jaren gewoon in het Polman Stadion kan blijven liggen.

Algemeen directeur Rob Toussaint van Heracles was vrijdagochtend al hogelijk verbaasd toen hij dat nieuws las over de verdwijning van kunstgras in de eredivisie. Voetbal International weet woensdag te melden dat de onderhandelingen niet doorgaan en de eredivisie niet drastisch veranderd wordt.

In de Eredivisie spelen komend seizoen zes clubs op kunstgras. FC Emmen, PEC Zwolle, Heracles, VVV Venlo, ADO Den Haag en Excelsior. Dat is één kunstgrasveld minder dan vorig seizoen. Dat komt door de degradatie van zowel Roda JC als Sparta en de komst van FC Emmen.

Beloftenteams

Naast het uitbannen van het kunstgras werden meerdere hete hangijzers besproken en bekeken de afgelopen maanden. Een competitie van zestien clubs, play-offs om het kampioenschap, een zwaardere degradatieregeling, een einde aan kunstgras in 2021, herverdeling van tv-geld, een hogere vergoeding voor jeugdtransfers en een internationale beloftencompetitie kwamen aan bod. De clubs zijn het wel eens geworden over het feit dat bij de beloftenteams in de Jupiler League alleen nog spelers onder de 23 jaar mee mogen doen.