Volledig scherm
de bus © Lars Smook

Goedmakertje Oad en Heracles voor fans: gratis met bus naar ADO

ALMELO - De ruim vijftig fans van Heracles Almelo die onlangs angstige momenten beleefden tijdens de busreis naar Arouca, mogen gratis naar het uitduel tegen ADO Den Haag. Touroperator Oad en de Almelose club hielden 'een vervelend gevoel' over aan de situatie in Portugal en komen de supporters op deze manier tegemoet.

De bus met 58 Heracles-supporters die in Portugal de wedstrijd in de voorronde van de Europa League van hun club tegen Arouca bezoeken, stond een tijd lang vast op een berg, op 20 kilometer van Arouca. Een deel ging te voet verder. Sommige fans legden het laatste deel van de route per taxi af.

Tegemoetkoming
Oad en Heracles Almelo stellen dat de fans veilig en op tijd zijn aangekomen bij het stadion van FC Arouca. “Maar”, zo vertelt algemeen directeur Nico Jan Hoogma namens Heracles Almelo, “Oad en de club hebben een vervelend gevoel overgehouden aan de situatie. Direct na de wedstrijd hebben we daarom besloten de supporters een maaltijd aan te bieden. Onze partner Oad heeft hen op de terugreis eveneens eten aangeboden. We weten dat het de pijn niet verzacht, maar dit was het maximale wat we op dat moment konden doen.”

Feestje
Zowel Oad als Heracles Almelo is van mening dat ieder wedstrijdbezoek van de club een feestje moet zijn, zonder wat voor belemmering dan ook. Omdat mogelijk niet alle buspassagiers het wedstrijdbezoek en de reis als feestje hebben ervaren, willen Oad en Heracles Almelo hen een nieuwe kans bieden. Alle supporters die de busreis hebben afgelegd worden door beide partijen uitgenodigd de wedstrijd ADO Den Haag - Heracles Almelo op zondag 28 augustus bij te wonen. Oad verzorgt het busvervoer naar de hofstad, Heracles Almelo regelt de kaarten.

Bastiaan Hoogendoorn, algemeen directeur van Oad: “We willen altijd dat onze passagiers van hun reis genieten. Op de reis naar Arouca is dat helaas onvoldoende het geval geweest. We willen daarom samen met onze partner Heracles Almelo de betrokken supporters graag een positieve ervaring bieden.”