Robin Pröpper plakt er nog een seizoen aan vast bij Heracles.
Volledig scherm
Robin Pröpper plakt er nog een seizoen aan vast bij Heracles. © Heracles Media

Heracles-aanvoerder Pröpper plakt er nog een seizoen aan vast

Robin Pröpper is ook volgend seizoen de aanvoerder van Heracles. De optie in het contract van de 26-jarige verdediger is gelicht en dus begint hij alweer aan zijn vijfde seizoen in Almelo.

De verdediger wist al een maand dat hij ook volgend seizoen aan Heracles verbonden blijkt, maar de club bracht het nieuws vanwege de coronacrisis nog niet naar buiten. „Ik snap die afweging”, zegt Pröpper. „Voor mij is het belangrijkste dat ik volgend jaar nog bij Heracles speel.”

Volgens Tim Gilissen is Pröpper een belangrijke schakel in het team. „Niet alleen als voetballer, ook als persoon speelt hij een belangrijke rol”, vindt de technisch directeur. „We zijn blij dat hij ook volgend seizoen onderdeel uitmaakt van de selectie.”

Kruisband

Pröpper gaat beginnen aan zijn vijfde seizoen bij Heracles, alleen weet nog niemand nog wanneer de competitie weer begint. De aanvoerder miste seizoen 2018/2019 voor een groot deel wegens een kruisbandblessure, maar speelde het afgelopen seizoen alweer behoorlijk veel. Alleen de laatste duels ontbrak hij wegens knieklachten. 

Tijdens de eerste weken van de coronacrisis zat hij nog vol in zijn revalidatie en trainde hij op de club. Inmiddels is hij zo goed als hersteld en kan hij weer met de rest van de spelers meedoen. Dat houdt in op afstand, met maximaal zes spelers tegelijk.