Volledig scherm
Navajo Bakboord is de nieuwe aanwinst van Heracles. © Heracles

Heracles aanwinst Bakboord: ‘Hij moet het met Breukers gaan uitvechten’

ALMELO - Heracles is opgetogen over de komst van Navajo Bakboord (20) van Jong Ajax. Volgens technisch manager Tim Gilissen is hij in zijn leeftijdscategorie een van de Nederlandse talenten. Hij tekent voor twee jaar, met een optie voor nog een seizoen. 

Navajo Bakboord is de eerste nieuwe speler die Heracles heeft aangetrokken voor het komende seizoen. Het talent van Jong Ajax gaat met aanvoerder Tim Breukers (31) de strijd aan om de rechtsbackpositie. „Tim heeft de ervaring, Navajo is het talent met potentie”, zegt Tim Gilissen, de technisch manager van Heracles. „Ze kunnen het samen uit gaan vechten.” De club liet de net 30 jaar geworden rechtsback Wout Droste na vier seizoenen gaan, Breukers tekende voor een seizoen bij.

Karakter

„We hebben hem gedurende het seizoen uitgebreid bekeken”, zegt Gilissen over zijn eerste aankoop in dienst van Heracles. De scouting, trainer Frank Wormuth en de technisch manager zagen het talent meerdere malen in actie en waren overtuigd. „Een Nederlandse jongen, die technisch vaardig en is opgeleid door Ajax.” Bakboord is een aanvallend ingesteld vleugelverdediger. „Dat past bij onze manier van spelen. Ook qua karakter past hij bij ons, hij mag misschien alleen wat brutaler worden.” 

Oranje

Bakboord had nog een contract in Amsterdam tot 2020, maar maakt nu de overstap naar de eredivisie. Volgens tranfsermarkt.nl heeft hij een marktwaarde van 250.000 euro, Heracles gaat zelf niet in de op tranfserbedragen. De speler, geboren in Amsterdam en met Surinaamse roots, speelde in alle nationale jeugdteams en komt nu uit voor Oranje onder 20 jaar. Afgelopen seizoen speelde hij 22 duels voor Jong Ajax in de eerste divisie. De rechtsback kan ook in het centrum uit de voeten.

Defensie

De verdediging is voor het volgend seizoen nu redelijk ingevuld, vindt Gilissen. Vorige week tekende verdediger Jeff Hardeveld bij. De talentvolle Mats Knoester (20), in de winter overgekomen van Feyenoord, maakte in de slotfase van de competitie al redelijk wat speelminuten. De club legt volgens de technisch manager nu het accent op de ‘voorkant’, de aanval. Brandley Kuwas is al vertrokken, de kans dat Kristoffer Peterson en Adrian Dalmau gaan, is onzeker, maar reëel. „Het kan zijn dat we een rechtstreekse vervanger halen voor Brandley, dus een linksbenige rechtsbuiten. Maar het kan ook dat we voor een andere type aanvaller gaan”, licht Gilissen toe. 

Van der Water

 Door het vertrek van Kuwas naar Dubai zal Silvester van der Water meer in de plannen van trainer Wormuth voorkomen. De 22-jarige aanvaller kwam een jaar geleden over van Almere City en viel afgelopen seizoen geregeld in, maar wist het niet tot de eerste elf te schoppen. „De verwachting is dat er meer ruimte komt voor hem in het team. Het was moeilijk concurreren voor Silvester, omdat Brandley onomstreden was. Voor komend jaar is die kans er wel.”

Blijft over het middenveld. „Dat is bezet, maar we denken dat we richting de nabije toekomst wel moeten versterken”, zegt Gilissen. Het is onzeker of middenvelder Lerin Duarte volgend seizoen nog deel uit maakt van Heracles. Hij kan bijtekenen, maar heeft nog altijd geen toezegging gedaan. Alexander Merkel is er al wel uit met de club, hij blijft in ieder geval nog een seizoen. 

Volledig scherm
Navajo Bakboord (l) in duel met Orhan Dzepar tijdens de wedstrijd tussen Jong Ajax en Go Ahead Eagles. © BSR/Soccrates