Volledig scherm
Een goed gevuld stadion in Almelo bij de wedstrijd Heracles - Feyenoord. Foto: Carlo ter Ellen

Heracles Almelo: 97,9 procent eigen fans beoordeelt stadionbezoek als zeer goed

ALMELO - Bijna alle supporters van Heracles Almelo beoordelen het bezoek aan het eigen stadion als (zeer) goed. De club won vorige maand de Fan Award, die vorige maand werd uitgereikt op het KNVB Kenniscongres Betaald Voetbal. De KNVB heeft nu ook de cijfers achter de beoordelingen bekendgemaakt: 97,9 procent van de fans van Heracles Almelo is erg te spreken over een bezoek aan het Polman Stadion.

In de eredivisie is het merendeel van de fans tevreden over het bezoek aan het stadion van de eigen club, want 93 procent van de supporters beoordeelt het stadionbezoek als (zeer) goed. Maar geen enkele club scoort zo hoog als Heracles Almelo.

'Laagdrempelig'
Martijn van der Lee, manager Marketing en Communicatie, denkt wel te weten waarom. Op de website van de KNVB zegt hij: ,,Laagdrempelig is al jaren het gevoel dat fans en bezoekers omschrijven als ze een wedstrijd van Heracles Almelo hebben bezocht. Wij besteden aandacht aan het supportersbezoek met een beleidsplan op het gebied van sfeer en beleving. 'Belééf Heracles!' is ook onze pay-off voor de campagne van wedstrijdbezoek 2015/2016. Met het nieuwe stadion hebben wij de beleving en het comfort bij een wedstrijd."

Ophef
Onlangs uitten zowel supporters als algemeen directeur Nico-Jan Hoogma nog kritiek na de stadiontest van tijdschrift Voetbal International. Verslaggevers van VI gaven het onderkomen van de Almeloërs een onvoldoende (4,42) en hekelden vooral de sfeer.

Jupiler League
In de Jupiler League ging NAC Breda er met de winst van het fanonderzoek vandoor. Het 'Avondje NAC' krijgt van 97,8 procent van de eigen fans een goede beoordeling, terwijl het gemiddelde in de op één na hoogste voetbalklasse 91 procent is.