Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Heracles Almelo heeft geen enkele moeite met VV UNA: 5-0

ALMELO – Heracles Almelo heeft zich woensdagavond geschaard bij de laatste zestien van het KNVB Bekertoernooi. De ploeg van trainer John Stegeman had geen enkele moeite met tweede divisionist VV Una en liep, na een 1-0 ruststand, uit naar 5-0. Samuel Armenteros (twee keer), Brandley Kuwas, Joey Pelupessy en Brahim Darri scoorden. Donderdagavond wordt middels de loting bekend welke volgende tegenstander uit de koker rolt.

Droste en Gosens in de basis
Wout Droste en Robin Gosens, beiden geruime tijd uitgeschakeld met blessures, beleefden hun officiële rentree. Bij de inzetbaarheid van Gosens waren vooraf nog vraagtekens bij trainer John Stegeman. De Duitser kampte voorafgaand aan het duel met lichte knieklachten. Net als Droste nam echter ook Gosens zijn vertrouwde plek in. Dario Vujicevic was afwezig, de middenvelder had daags voor het duel last van migraine. Thomas Bruns en Jaroslav Navratil begonnen op de bank.

Stagnatie na vroege 1-0
Waar Heracles in de voorgaande ronde nog worstelde bij Excelsior Maassluis en een verlenging nodig had om verder te bekeren (1-3), was het tegen de nummer twaalf uit de tweede divisie al na twee minuten raak. Samuel Armenteros schoot soeverein de openingstreffer binnen. Na het stormachtige begin ging de wind in het Polman Stadion echter al snel liggen. Heracles drong mondjesmaat aan, maar hanteerde een te laag tempo om tot meer grote kansen te komen.

Heracles loopt uit naar 5-0
Net als in de eerste helft, klonk de doelpuntentune ook na de rust al vroeg. Armenteros kreeg de bal in de scrimmage met een forse dosis fortuin voor de voeten, maar benutte het buitekansje optimaal (2-0). En nog geen minuut later was het duel definitief beslist. Uit een ogenschijnlijk onmogelijk hoek, maar via een UNA-been, trof Brandley Kuwas doel (3-0). De 4-0 was daarentegen van grote schoonheid. Nadat het tot drie keer toe ‘schiet maar raak voor een knaak’ was, besloot gelegenheidsaanvoerder Joey Pelupessy de flipperkastsituatie vanaf pakweg zeventien meter met een rake knal in de kruising. Het slotakkoord was voor Brahim Darri, die een lange rust afsloot met een laag schot in de verre hoek, nog licht getoucheerd door UNA-doelman Petar Stoskovic (5-0).

Tweede ronde KNVB Beker
Heracles Almelo – VV UNA 5-0 (1-0)
Score: 2. Armenteros 1-0, 51. Armenteros 2-0, 52. Kuwas 3-0, 61. Pelupessy 4-0, 83. Darri 5-0.
Heracles Almelo: Castro, Droste, Pröpper, Hoogma, Gosens (69. Breukers), Pelupessy, Van Ooijen, Duarte (62. Kada), Kuwas, Armenteros, Van Mieghem (69. Darri).
VV UNA: Stoskovic, Van den Boomen (46. Sebregts), Schapendonk, Tieben, Scheerlinck, Stottelaar, R. Van Boekel, N. Van Boekel (79. Overhof), Van Wanrooij, Van de Gevel (72. Eind), Tielemans.
Scheidsrechter: Dieperink.
Gele kaart: Hoogma (Heracles Almelo) Van den Boomen (VV UNA).
Toeschouwers: 6.000.