Volledig scherm
© VI Images

Heracles Almelo heeft geen problemen met Emmen: 2-0

ALMELO - Heracles Almelo heeft zaterdagavond in Erve Asito een verdiende 2-0 zege geboekt op FC Emmen. Cyriel Dessers kopte de Almeloërs na een half uur op 1-0, waarna Emmen-verdediger Keziah Veendorp in de tweede helft met een eigen goal de 2-0 op het scorebord zette.

Dessers 1-0

Emmen begon voortvarend aan het duel door vroeg druk te zetten, maar al snel nam Heracles het initiatief en was het wachten op de 1-0. Na meerdere goede reddingen van Emmen-goalie Dennis Telgenkamp vond Cyriel Dessers na een half uur eindelijk het doel. De spits zette na een half uur zijn hoofd tegen de bal bij een voorzet op maat vanaf rechts van Silvester van der Water. De rake kopbal van Dessers was zijn vijfde goal in negen eredivisieduels voor Heracles.

Heracles ging met een verdiende voorsprong rusten. In de pauze werd afscheid genomen van Brandley Kuwas. Hij vertrok afgelopen zomer na drie seizoenen naar Al-Nasr in Dubai.

Eigen doelpunt: 2-0

In de tweede helft bleef Heracles de betere ploeg. Emmen kwam maar weinig in het stuk voor. De 2-0, ruim een half uur voor tijd, kwam ook niet onverwacht. Een voorzet vanaf links van Lennart Czyborra werd als laatst aangeraakt door Keziah Veendorp, die de bal achter zijn eigen doelman werkte.

Heracles ging in de slotfase op jacht naar een derde treffer. Maar zonder succes. Door de zege staat Heracles na negen wedstrijden op 14 punten.

Heracles Almelo - FC Emmen 2-0 (1-0).

Score: 31. Dessers 1-0, 59. Veendorp 2-0 (e.d.).

Heracles Almelo: Blaswich, Bakoord, Pröpper, Knoester, Czyborra, Merkel, Mauro (90. Bijleveld), Kiomourtzoglou, Van der Water (86. Dos Santos), Dessers (93. Cijntje), Konings.

FC Emmen: Telgenkamp, Bijl, Heylen, Veendorp, Burnet (80. Roosken), Hiariej, Chacon, Peña, Slagveer (71. Arias), De Leeuw, De Vos (62. Laursen).

Scheidsrechter: Van der Eijk.