Volledig scherm
Oussama Darfalou scoorde vlak voor rust de belangrijke 2-0 voor zijn ploeg. © ANP Pro Shots

Heracles Almelo kansloos onderuit in Arnhem

ARNHEM - Heracles Almelo weet weer wat verliezen is. De subtopper van de eredivisie ging zondag bij Vitesse in Arnhem met duidelijke cijfers onderuit: 4-0.

Als Heracles verliest, dan doet de ploeg dat ook goed. Waar de Almeloërs in Tilburg nog met 5-0 ten onder gingen, kwam Vitesse in eigen huis tot vier treffers.

Na een aantal speldenprikjes van de thuisploeg opende Foor namens Vitesse al vroeg de score. In de 11de minuut verdween zijn inzet van 20 meter in de bovenhoek achter doelman Blaswich. De goalie was kansloos. Hoewel het spel op en neer ging in de eerste helft, kwam Heracles nog niet echt tot grote mogelijkheden voor het vijandelijk doel. Dit kwam niet in de laatste plaats door de slordigheid aan de bal. Drie minuten voor rust deed Oussama Darfalou wat Vitesse nodig had: een doelpunt maken. Voormalig Heracles-speler Linssen stuurde Darfalou diep en de spits faalde niet in de afronding: 2-0.

Na rust maakte Michael Brouwer zijn eredivisiedebuut. De 25-jarige doelman keepte onlangs al zijn eerste officiële bekerwedstrijd voor Heracles. Blaswich bleef achter in de kleedkamer. Heracles probeerde het na rust wel, maar het wilde niet echt lukken. Slordigheden op het middenveld speelden de Almeloërs parten. Na ruim een uur was het wederom Darfalou. De Algerijn kapte naar binnen en schoot de bal via de paal in de korte hoek: 3-0. Daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Een kwartier voor tijd kwam ook treffer vier voor de thuisploeg op het scorebord. Duarte haalde Büttner neer en Kamphuis gaf een strafschop.naar de stip. Büttner faalde niet van elf meter: 4-0. In blessuretijd kreeg hij nog een kans, die penalty schoot Büttner over. Daarmee bleef het 4-0.

Vitesse - Heracles Almelo 4-0 (2-0).

Heracles Almelo: Blaswich (46. Brouwer), Breukers, Rossmann (54. Sama), Van den Buijs, Van Hintum, Duarte (81. Drost), Osman, Merkel, Kuwas, Dalmau, Peterson.