Volledig scherm
Bram Castro verlaat Heracles © pro shots

Heracles Almelo neemt afscheid van Castro

ALMELO - Bram Castro vertrekt na dit seizoen bij Heracles Almelo. De club en de doelman hebben besloten dat het goed is om na vier seizoenen een andere weg in te slaan.  Voor Roland Baas kwam het nieuws over zijn afscheid als een verrassing. 

Bram Castro (35) speelt sinds de zomer van 2014 in Almelo en bereikte met de club een hoogtepunt in zijn loopbaan: het winnen van de play-offs om Europees voetbal. Sinds het vertrek van Joey Pelupessy naar Sheffield Wednesday afgelopen winter, is hij aanvoerder van het team van trainer John Stegeman. ,,We denken allebei dat het goed is'', zegt technisch manager Mark-Jan Fledderus. ,,Het was een mooi tijd, waarin we veel voor elkaar hebben kunnen betekenen.''

Castro zelf denkt in ieder geval nog niet aan stoppen. Hij reageert: "Het is jammer dat aan een mooie periode een einde komt, maar ik kijk ook uit naar een nieuwe sportieve uitdaging." 

Baas

Dat Heracles niet verder gaat met linksback Roland Baas komt als een verrassing. De verdediger kreeg dit seizoen eerder dan verwacht een basisplaats vanwege blessures en houdt prima stand. Toch wordt de optie in zijn contract niet gelicht, omdat de nieuwe trainer Frank Wormuth iets anders verwacht van een linkerverdediger. 

Ook het contract van Jaroslav Navratil is formeel opgezegd. Na 4,5 jaar neemt Heracles afscheid van de buitenspeler. Hetzelfde geldt voor Renze Fij, Kai Huisman en Gor Agbaljan. Tim van de Berg heeft nog perspectief, ook al kreeg hij een formele opzegging. ,,De nieuwe trainer wil een beter beeld krijgen van hem'', zegt Fledderus.

Volledig scherm
Peter van Ooijen gaat nog in gesprek met de club. © ANP Pro Shots

Van Ooijen

Heracles heeft de intentie uitgesproken verder te gaan met middenvelder Peter van Ooijen. De speler heeft moeilijke periodes gehad in Almelo, maar heeft de tweede seizoenshelft zijn vorm te pakken. 

Tweede doelman Michael Brouwer kreeg te horen dat de optie in zijn contract in eerste instantie niet wordt gelicht, maar de club en de doelman gaan met elkaar in gesprek over een nieuwe verbintenis.