Volledig scherm
V.l.n.r.: Rene Kolmschot, Frank Wormuth en Peter Reekers. © Orangepictures.nl / Albert ten Hove

Heracles Almelo onderuit tegen effectief Excelsior

BEERZERVELD - Heracles Almelo heeft dinsdagavond, op het complex van Mariënberg, een 2-0 nederlaag geleden tegen eerstedivisionist Excelsior. Hoewel de ploeg van Frank Wormuth grote kansen kreeg, waren de Rotterdammers een stuk effectiever.

Heracles had, onder toeziend oog van 1200 toeschouwers, al vroeg de leiding kunnen nemen, toen Mo Osman na drie minuten de bal ontving na een goede combinatie en net voorlangs schoof. Aan de andere kant was het wel snel raak, uit een hoekschop van Thomas Verhaar. Herve Matthys kopte daaruit, in de zevende minuut, de 0-1 binnen.

Heracles meest dreigend

De eerste twintig minuten waren duidelijk voor de gasten uit Rotterdam. Excelsior had de 0-2 op de schoen, maar Heracles bleef op de been. Daarna draaiden de rollen om en was Heracles de meest dreigende ploeg. Zo waren Cyriel Dessers en Dabney dos Santos dichtbij de gelijkmaker, maar beiden faalden in het strafschopgebied.

Standaardsituatie

In de tweede helft liet Excelsior weinig zien. Heracles was beter en kreeg wederom mogelijkheden genoeg om de 1-1 op het scorebord te zetten. Toch was het Excelsior dat met een overwinning van het veld stapte. Voor de tweede keer scoorden de Rotterdammers uit een standaardsituatie. Thomas Oude Kotte tikte bij een vrije trap binnen: 0-2. Het laatste kwartier wisselde Wormuth zijn hele ploeg, maar ook die elf spelers wisten niet te scoren.

Heracles Almelo - Excelsior Rotterdam 0-2 (0-1).
Score:
7. Matthys 0-1, 75. Oude Kotte 0-2.

Heracles Almelo: Blaswich (75. Bucker), Bakboord (75. Breukers), Rossmann (75. Sama), Van den Buijs (75. Knoester), Czyborra (75. Hardeveld), Osman (75. Leemhuis), Merkel (75. Kiomourtzoglou), Bijleveld, (75. Konings) Van der Water (75. Mauro), Dessers (75. Szöke ), Dos Santos (75. Niemeijer).