Volledig scherm
Thomas Bruns © Lars Smook

Heracles Almelo roept hulp fans in bij ontwerp nieuw thuis- en uitshirt

ALMELO - Heracles Almelo doet voor het ontwerp van het tenue voor het seizoen 2017-2018 een beroep op de eigen supportersschare. Op de eigen website vraagt de club supporters om met een ontwerp te komen voor het thuis- en uitshirt.

De fans krijgen twee weken de tijd om een ontwerp in te sturen.

Filmpje
In een filmpje op het eigen Twitteraccount laat Heracles Almelo haar volgers in vogelvlucht zien welke tenues de club in de loop der jaren heeft gespeeld. Van shirts met een boord met veters tot tricots met knopen en van shirts met brede zwart-witte banen tot tenues met dunne zwarte en witte strepen.

Spelregels
Er zijn drie modellen waarop de ontwerpen mogen worden gebaseerd. Die zijn te downloaden via deze link. Heracles heeft enkele spelregels bedacht. Zo moeten de basiskleuren zwart en wit zijn. Ook moet bij beide shirts rekening worden gehouden met de sponsoren. Het logo van Asito is hier te downloaden en mag volgens Heracles niet worden aangepast. Ook moeten de mouwen van het shirt dezelfde kleur of kleuren hebben.

Supporters kunnen hun ontwerp van een thuis- en uitshirt, of een van de twee, tot en met zondag 30 oktober insturen. Dat kan per e-mail via info@heracles.nl, bij de receptie van het Polman Stadion of per post naar Heracles Almelo, Postbus 157, 7600 AD in Almelo.

Jury
Een selectiecommissie bestaande uit onder meer assistent-trainer en oud-speler Peter Reekers, oud-speler en algemeen directeur Nico-Jan Hoogma en aanvoerder Thomas Bruns en een afvaardiging van de officiële supportersverenigingen en de hoofdsponsor maken vervolgens een keuze voor twee thuis- en twee uitshirts.

Deze ontwerpen worden vanaf halverwege november twee weken lang getoond op de website van Heracles Almelo en de sociale mediakanalen van de club. In die periode kunnen mensen stemmen op hun favoriete ontwerpen.

De winnende ontwerpen worden op 1 december gepresenteerd.