Volledig scherm
John Stegeman: ,,Niet meer achteruit kijken" © TC Tubantia

Heracles Almelo slijpt de messen voor duel tegen NEC

ALMELO – Heracles Almelo staat op scherp om zich vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen NEC (20.00 uur) te revancheren voor het mislukte uitduel van afgelopen zondag bij AZ (5-1 verlies). Trainer John Stegeman hoopt op de enige juiste reactie van zijn ploeg op die zeperd: een driepunter tegen NEC.

Ziekenboeg
Er is een kans dat Mike te Wierik terugkeert in de wedstrijdselectie. Hij traint, na een vervelende blessure aan het onderbeen, weer mee maar Stegeman is voorzichtig met zijn verdediger: ,,Hij is er vier weken uit geweest. Hij traint weer mee maar we volgen de procedure en doen alleen de logische dingen met hem. We moeten het rustig bekijken. Normaal gesproken volgen na zo’n periode eerst speelminuten in het tweede elftal. Maar er is een kans dat hij vrijdag in de wedstrijdselectie zit.”

Vincent Vermeij heeft wat rugklachten maar lijkt beschikbaar. De andere geblesseerden zijn Peter van Ooijen (hiel), Dario Vujicevic (enkel), Gor Agbaljan (operatie achillespees) en Mark-Jan Fledderus (knie)

Klap verwerkt?
Is de 5-1 nederlaag bij AZ verwerkt? Stegeman: ,,We hebben het dinsdag met de groep afgesloten. Sindsdien blikken we alleen maar vooruit. Achteruit kijken doe ik nu niet. Het vizier is gericht op NEC. We zijn zeer kritisch op ons zelf en zullen tegen NEC zien of de spelers het hebben verwerkt. We gaan er keihard voor werken en zullen zorgen dat de punten in Almelo blijven.”

Opstelling
Zijn er redenen om na de 5-1 bij AZ je opstelling aan te passen? Stegeman: ,, Er kunnen altijd redenen zijn om te wisselen. Maar ik raak niet in de war van een wedstrijd die we verliezen. We hebben met dezelfde spelers ook een reeks goeie wedstrijden gespeeld.”

Over NEC
Stegeman: ,,Het is een lastige tegenstander maar heb er goed zicht op. De moeilijkheid bij NEC is dat ze een gevarieerde speelstijl hebben. Tegen FC Twente (3-2 winst) waren ze succesvol dus ik ga er vanuit dat ze daar op voortborduren.

Afscheid spelers
Heracles neemt in de rust van de wedstrijd tegen NEC afscheid van de gestopte Ramon Zomer en de naar AZ verkaste Wout Weghorst en Iliass Bel Hassani.