Volledig scherm
Orestis Kiomourtzoglou maakte na ruim een uur de 1-1. © BSR Agency

Heracles Almelo stunt bij Feyenoord

ROTTERDAM - Heracles Almelo heeft zondag een verdienstelijk punt gepakt, op bezoek bij Feyenoord in De Kuip: 1-1. De Rotterdammers speelden in een te rustig tempo en daar profiteerden de Almeloërs van. Heracles kwam na rust op 1-1 en door veel strijdlust, en met behulp van wat geluk, bleef de ploeg van trainer Frank Wormuth overeind.

Orestis Kiomourtzoglou was het goudhaantje voor de Almeloërs. Hij scoorde na ruim een uur de gelijkmaker. Na geklungel in het strafschopgebied van Feyenoord schoof de Griek de bal beheerst langs Vermeer: 1-1.

1-0 Toornstra

Feyenoord was de eerste helft de betere ploeg, terwijl Heracles de tegenstander rond het eigen strafschopgebied probeerde op te vangen. Met een verwoestende uithaal bracht Jens Toornstra zijn ploeg al vroeg op voorsprong. Toch bleef Heracles in leven. Nog voor rust kreeg het zelfs een goede kans via Dabney dos Santos. Hij dook op aan de linkerkant en schoof de bal rakelings voorlangs.

Heracles brutaler

Heracles begon vervolgens brutaal aan de tweede helft. De bezoekers kregen meerdere kansen en werden uiteindelijk beloond met de 1-1. Daarna had zelfs de 1-2 er nog ingezeten. Toch mocht Heracles vooral blij zijn dat het niet onderuit ging. In de slotfase kreeg Feyenoord kans op kans, maar het geluk ontbrak bij de thuisploeg.

Linkerrijtje

Haps dacht te scoren, maar Czyborra kopte de bal knap uit het doel. Daarna had ook Narsingh nog een grote kans. Het slotoffensief van Feyenoord kwam te laat, het bleef 1-1. Daardoor blijft Heracles boven Feyenoord. De Almeloërs staan negende in het linkerrijtje. Feyenoord is met een punt minder de nummer tien van de eredivisie.

Feyenoord - Heracles 1-1 (1-0).
Score: 14. Toornsta 1-0, 63. Kiomourtzoglou 1-1.

Heracles Almelo: Blaswich, Bakboord (92. Breukers), Van den Buijs, Knoester, Czyborra, Merkel, Mauro (85. Cijntje), Kiomourtzoglou, Dos Santos (79. Jakubiak), Dessers, Konings.

Geel: Fer, Senesi, Ié (Feyenoord), Van den Buijs, Kiomourtzoglou, Jakubiak (Heracles Almelo).