Volledig scherm
© Pro Shots

Heracles Almelo verliest van oppermachtig Heerenveen

HEERENVEEN – Heracles Almelo heeft zondagavond het knappe 1-1 gelijkspel bij titelkandidaat PSV van vorige week geen goed vervolg kunnen geven. In het Abe Lenstra Stadion bleven de Almeloërs in speelronde 10 ruim een uur in leven, maar daarna was het Heerenveen dat met twee doelpunten de wedstrijd in het slot gooide: 3-1.

Heracles startte in Heerenveen met dezelfde elf spelers als vorige week bij PSV in Eindhoven. Heracles en Heerenveen begonnen voortvarend aan de wedstrijd en kregen in het laatste duel van speelronde 10 al snel de eerste mogelijkheden. In het eerste kwartier was Kuwas al dichtbij met een schot. Aan de andere kant had Van Amersfoort bij de eerste paal de 1-0 voor het intikken. Na ruim een kwartier kansjes over en weer was het Heerenveen dat in de twintigste minuut voor de openingstreffer zorgde. Na een inworp van de thuisploeg gaf Sam Larsson de bal voor, zorgde Reza voor een slim overstapje en kon Stefano Marzo vervolgens de bal vanuit het zestienmetergebied hard binnenschieten: 1-0.

Sterker
Heerenveen werd na de goal sterker en sterker en dwong daarbij ook meerdere kansen af. Voor Heracles was het vooral tegenhouden en hopen op een uitbraak. Deze uitbraak kwam er vlak voor rust. Kuwas kreeg aan de linkerkant van het veld de bal van Bruns en verrastte doelman Erwin Mulder met een knap schot in de korte hoek: 1-1.

Ook na rust kwam het initiatief van de thuisploeg en was het wachten op het tweede Friese doelpunt. In de 49e minuut kwam Heracles goed weg door adequaat ingrijpen van doelman Bram Castro. De sluitpost, die vorige week in Eindhoven een hoofdrol opeiste, bracht bij een een-tegen-een situatie met Zeneli redding met zijn been. Ook bij een doelpoging van Kobayashi, even later, stond Castro in de weg. In 59e minuut was er voor de Almeloërs opeens een kans. Bruns kreeg in het zestienmetergebied de bal voor zijn voeten, maar zijn schot ging hoog over.

Voorsprong
Na ruim een uur kwam Heerenveen alsnog op voorsprong. Sam Larsson schoot op de rand van het zestienmetergebied prachtig binnen na een voorzet van Reza: 2-1. De thuisploeg bleef kansen creëren en voor Heracles was vanaf dat moment een punt echt het maximaal haalbare. Twaalf minuten voor tijd schoot St. Juste ook die droom aan flarden door na een knappe solo de 3-1 binnen te schieten. Zijn doelpunt was een van de vele goals deze avond. Heracles was geklopt en na 93 minuten schoot scheidsrechter Blom af voor het einde van de wedstrijd. Heracles blijft door de nederlaag vijftiende met 8 punten.

Eredivisie, speelronde 10
SC Heerenveen – Heracles Almelo 3-1 (1-1).
Score: 20. Marzo 1-0, 40. Kuwas 1-1, 66. Larsson 2-1, 78. St. Juste 3-1.
Heracles Almelo: Castro, Te Wierik, Pröpper, Hoogma, Breukers, Bruns (79. Vermeij), Pelupessy, Duarte (82. Van Ooijen), Navratil, Armenteros (65. Van Mieghem), Kuwas.
Scheidsrechter: Blom.
Gele kaart: Duarte, Hoogma (Heracles Almelo).