Volledig scherm
Lennart Czyborra en Dario van den Buijs 'zoeken’ eieren. © VI Images

Heracles begint met flinke domper aan seizoen na teleurstellende eerste helft

ALMELO – Heracles Almelo is zondagmiddag dramatisch aan de eredivisie begonnen. Binnen een half uur spelen stond de ploeg van Frank Wormuth al met 3-0 achter tegen Heerenveen. Na rust kon Heracles het duel niet meer spannend maken. Het eindigde in 0-4.

De start van de wedstrijd werd ontsierd door een protestactie van een gedeelte van de aanhang van Heracles, die het veld bekogelden met tientallen eieren en een kip loslieten. Of dit invloed had op de elf spelers van Heracles is onduidelijk, maar de Almeloërs begonnen dramatisch en stonden na een ruim kwartier al 2-0 achter. Dresevic schoot een vrije trap van afstand op doel en Janis Blaswich blunderde. Niet veel later mocht Jordy Bruijn vrij draaien en keren in het zestienmetergebied, wat de 0-2 inleidde.

Dramatische fase

Na deze domper was er een fase dat Heracles even beter ging voetballen en ook een grote kans kreeg via Mo Osman. Toch kwam Heracles nog binnen het half uur op een 3-0 achterstand. Maximilian Rossmann ging gruwelijk in de fout en Mitchell van Bergen strafte dat genadeloos af. Rossmann werd gelijk naar de kant gehaald door Frank Wormuth en vervangen door Knoester. Heerenveen liet het in het restant van de eerste helft na om verder afstand te nemen.

Saaie tweede helft

Na rust kwam Heracles beter voor de dag. Met de ingebrachte Mauro ging de ploeg op zoek naar de 1-3 en daar kreeg het ook enkele kansen voor. Heerenveen zakte wat dieper in en stond het toe dat Heracles dichterbij kwam. Hoewel de kansen er voor Heracles waren om de spanning terug te brengen, bloedde het duel halverwege de tweede helft langzaamaan dood. In de slotseconde maakte Heerenveen er nog 4-0 van. Een teleurstellende middag voor Heracles.

Heracles – SC Heerenveen 0-4 (0-3).
8. Dresevic 0-1, 17. Bruijn 0-2, 28. Van Bergen 0-3, 90. Ejuke 0-4.

Scheidsrechter: Martens
Geel: Bakboord (Heracles) Bruijn, Kongolo (Heerenveen)

Heracles: Blaswich, Bakboord, Rossmann (30. Knoester), Van den Buijs, Czyborra, Osman, Merkel, Szöke (74. Bijleveld), Van der Water, Dessers, Dos Santos (46. Mauro Jr.).

SC Heerenveen: Hahn, Floranus, Dresevic, Botman, Woudenberg, Rienstra (74. Akujobi), Faik, Kongolo, Van Bergen, Odgaard (89. Van der Heide), Bruijn (67. Ejuke).